DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ministrs Plešs ar biedrību “Riga TechGirls” pārrunā sieviešu digitālo prasmju stiprināšanu ikvienā nozarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!), tiekoties ar biedrības “Riga TechGirls” vadītāju Annu Andersoni, pārrunā iespējas veicināt plašāku sieviešu un meiteņu iesaisti tehnoloģiju un inovāciju jomā un stiprināt digitālās prasmes ikvienā nozarē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) novērtē biedrības līdzšinējo ieguldījumu un darbu, kas paveikts, mērķtiecīgi iedrošinot sievietes strādāt tehnoloģiju un inovāciju jomā. Tāpat jāuzteic “Riga TechGirls” komanda, īstenojot arvien jaunus projektus, kas saistīti ar starpdisciplināru prasmju apgūšanu, jauniešu digitālo iemaņu attīstīšanu un medijpratības veicināšanu sabiedrībā kopumā.

Starpdisciplināru prasmju nodrošināšana veicina digitālo attīstību un pievienoto vērtību visās nozarēs ar līdzsvarotāku nozares digitālo produktu un pakalpojumu pārstāvību digitālajā vidē. Tas rada pozitīvu efektu un palielina sieviešu interesi un motivāciju piedalīties dziļo tehnoloģiju un progresīvu jauninājumu izstrādē.

Ministrs Artūrs Toms Plešs: “Sadarbība ar nevalstisko sektoru ir īpaši svarīga, lai īstenotu iekļaujošu un uz attīstību vērstu digitālo transformāciju, jo arvien biežāk pārliecināmies, ka digitālās prasmes nepieciešamas ikvienā nozarē un katrā profesijā. Tās palīdz veidot pamatus un radīt idejas jaunu produktu attīstībai, kā arī sekmē jaunu pakalpojumu un risinājumu izstrādi. Piemēram, nemainot profesiju, bet iegūstot papildu digitālās prasmes, paaugstinās kompetence sniegt kvalitatīvākus pakalpojumus un produktus. Vēlos uzteikt “Riga TechGirls” komandu, jo ikviens cilvēks, ikviena organizācija, kas palīdz citiem apgūt jaunas zināšanas digitālajā laukā, sekmē visas sabiedrības digitālās attīstības tempu.”

Biedrības “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone: “Digitālo prasmju attīstība Latvijā ir ļoti nepieciešama visās jomās. Lai arī pirms sešiem gadiem biedrība “Riga TechGirls” uzsāka savu darbību ar mērķi izglītot un iedvesmot sievietes un meitenes mācīties programmēšanu, šodien mēs saprotam, ka vajadzība pēc digitālajām prasmēm ir daudz plašāka. Uz šo brīdi tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju jau ir piedalījušies un piedalās “Riga TechGirls” organizētajās mācībās, bet ticam, ka tas jādara vēl plašākā mērogā. Priecājamies par VARAM ministra nostāju digitālās prasmes uzstādīt par prioritāti un esam gatavas iesaistīties valstiska mēroga digitālo prasmju celšanas programmās!’’

Tikšanās dalībnieki pārrunā arī jautājumus, kas saistīti ar kiberdrošību un orientēšanos interneta informatīvajā telpā, kā arī iespējas pilnveidot digitālās prasmes tiem cilvēkiem, īpaši  sievietēm, kas, dodoties bēgļu gaitās, ieradušās Latvijā pēc Krievijas izraisītā kara Ukrainā. Tāpat ministrs uzsver, ka arī no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem paredzēts finansējums dažādiem projektiem, kas veicina iedzīvotāju digitālās prasmes, tādēļ aicina biedrību turpināt sadarbību ar ministriju, lai sekmētu digitālās transformācijas ieviešanu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrībā. 

Lai veicinātu sabiedrības, tostarp sieviešu, informētību par valsts nodrošinātajiem digitālajiem risinājumiem un vairotu prasmes to izmantošanā, 2018. gadā tika uzsākta programma “Dari digitāli”, kuras ietvaros līdz 2022. gada beigām tiek īstenotas informatīvas un mācību aktivitātes (izveidots digitālo aģentu un līderu tīkls). Programmas ietvaros ir noslēgts sadarbības memorands par Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju digitālo prasmju veicināšanu ar 17 nevalstiskajām organizācijām, kā arī plānots, ka no 2022. gada marta vietnē macibas.mana.latvija.lv sabiedrībai būs pieejams tālmācības kurss digitālo pašapkalpošanās prasmju attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI