DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Izsludināts konkurss brīvprātīgā darba veicināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis atklātu projektu pieteikumu konkursu “Atbalsts brīvprātīgo darbam”, lai stiprinātu nevaldības organizāciju (NVO) brīvprātīgā darba aktivitātes pilsoniskās sabiedrības iesaistei ar mērķi palīdzēt Ukrainai un Ukrainas bēgļiem vai īstenotu jauniešu pilsoniskās aktivitātes. Vienam projektu iesniedzējam pieejamais maksimālais finansējums ir 10 000 EUR.

Konkursa ietvaros tiks atbalstīti projekti, kuros paredzētas apmācības par brīvprātīgā darba veikšanu, brīvprātīgā darba koordinēšanas un popularizēšanas pasākumi, sadarbības veicināšana starp brīvprātīgo darbu veicējiem u.c. aktivitātes. Finansējumu saņems līdz sešām NVO ar brīvprātīgo darba organizēšanas pieredzi.

“Šī brīža situācija ar Krievijas agresiju Ukrainā demonstrē, ka izšķirošos krīzes momentos, lai sniegtu operatīvu atbalstu, nepieciešama ātra un organizēta sabiedrības iesaiste. Ukrainas iedzīvotājiem šobrīd ir kritiski nepieciešama mūsu palīdzība, tāpēc ar finansējumu NVO brīvprātīgā darba koordinēšanai palīdzēsim atbalstam nonākt tur, kur  ir vislielākā vajadzība – nodrošinot naktsmītnes, humāno palīdzību un veselības aprūpi,” skaidro Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Projektu pieteikumus izskatīs vērtēšanas komisija, kuras sastāvā ir pa vienam pārstāvim no Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Ārlietu ministrijas, un divi pārstāvji no Ministru kabineta sadarbības memoranda padomes deleģēti NVO sektora pārstāvji. Komisijas sastāvā ir arī SIF pārstāvis, kurš vada vērtēšanas komisijas darbu, bet kvalitātes kritēriju vērtēšanā un balsošanā nepiedalās. Projektu pieteikumu vērtēšanai var tikt piesaistīti atklātā konkursā atlasīti neatkarīgi eksperti.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2022.gada 15.marta plkst.12.00. Ar plašāku informāciju, kā arī konkursa nolikumu, pieteikuma un budžeta veidlapu iespējams iepazīties www.sif.gov.lv sadaļā "Projektu konkursi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI