DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ES fondu finansējums Rīgas multimodāla sabiedriskā transporta plāna sagatavošanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi Satiksmes ministriju sagatavot Eiropas Savienības (ES) fondu projekta iesniegumu multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālam. Plānotais Kohēzijas fonda finansējums – viens miljons eiro.

Satiksmes ministrija ar ES fondu finansējumu 85% apmērā varēs veikt pētījumus, novērtējumus un saistītās dokumentācijas izstrādi, sagatavojot ilgtspējīga integrēta sabiedriskā transporta plāna priekšlikumu. Tas aptver dzelzceļa pakalpojuma piedāvājuma, optimālā dzelzceļa elektrifikācijas scenārija un bezizmešu ritošā sastāva tehnoloģijas, sabiedriskā transporta un mikromobilitātes infrastruktūras, attīstāmo maršrutu un multimodālo mobilitātes punktu un saistīto nosacījumu attīstības vajadzības.

Pasākumam pieejamais kopējais attiecināmais finansējums nav mazāks par 1 176 470 eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums nepārsniedz 1 000 000 eiro un valsts budžeta finansējums nav mazāks par 176 470 eiro.

Projekta iesniegumu Satiksmes ministrijai jāiesniedz CFLA līdz š.g. 2. jūnijam, savukārt projekta īstenošana jāpabeidz līdz 2023. gada beigām.

Kohēzijas fonda atbalsts paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.7. specifiskā atbalsta mērķa "Multimodāla transporta sistēmas iespējošana" 6.1.7.2. pasākuma "Pētījumu, novērtējumu un saistītās dokumentācijas izstrāde ilgtspējīga, integrēta un koordinēta multimodāla sabiedriskā transporta plāna priekšlikuma sagatavošanai Rīgas metropoles areālā" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA vietnē atlase.cfla.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI