DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstu un Apvienotās Karalistes ārlietu ministri apspriež turpmākos soļus Krievijas agresijas apturēšanā pret Ukrainu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 3. martā Viļņā, Lietuvā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienotās Karalistes, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministriem, lai pārrunātu situācijas attīstību Ukrainā un turpmākos atbildes soļus pret Krievijas un Baltkrievijas izvērsto militāro agresiju.

E. Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka Krievija, nespēdama īstenot sākotnējo zibenskara plānu Ukrainā, pāriet pie masīvākiem uzbrukumiem, graujot arī civilo infrastruktūru un izraisot civiliedzīvotāju bojāeju. Ministri bija vienisprātis, ka jāizmanto starptautiski tiesiskie mehānismi, lai sauktu Krieviju pie atbildības par veiktajiem kara noziegumiem.

“Rietumu partneriem jāturpina sniegt iespējami plašu humāno palīdzību Ukrainai, kā arī jāpiegādā letālo un neletālo ekipējumu Ukrainas bruņoto spēku vajadzībām,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs. Tāpat ministrs uzsvēra, ka Baltkrievijas iesaiste Krievijas uzsāktajā karā nozīmē, ka Baltkrievija ir tāds pats agresors, un tādēļ pret to jāvērš līdzvērtīgas sankcijas. 

E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja Apvienotās Karalistes stingro nostāju pret Krieviju un Baltkrieviju, kā arī sniegto atbalstu Ukrainai, un norādīja, ka pret agresoru jāturpina stingrs un koordinēts starptautiskais diplomātiskais, politiskais un ekonomiskais spiediens. Ministrs augstu novērtēja arī Apvienotās Karalistes sniegto atbalstu un militārās klātbūtnes palielināšanu NATO Austrumu flanga stiprināšanā.

Divpusējā sarunā ar Apvienotās Karalistes ārlietu ministri Elizabeti Trasu (Elizabeth Truss) E. Rinkēvičs uzsvēra, ka abu valstu sadarbība, atbildot uz Krievijas un Baltkrievijas agresiju, ir spilgts piemērs tam, kā praksē tiek īstenota 2021. gada decembrī parakstītā Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās sadarbības deklarācija. Ministrs atzīmēja, ka globālo notikumu kontekstā šobrīd jo īpaši ir nepieciešams turpināt arī veiksmīgo sadarbību cīņā pret dezinformāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI