DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks ar Moldovas vēstnieku pārrunās reģionālās drošības stiprināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 3. martā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Moldovas vēstnieku Latvijā Andrianu Rošu (Andrian Rosa), lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju saistībā ar Krievijas militārajām aktivitātēm Ukrainā un sadarbību drošības stiprināšanā.

Jau vēstīts, ka Moldovas parlaments, sākot no 24. februāra, uz 60 dienām valstī izsludinājis ārkārtas stāvokli saistībā ar karu, ko pret kaimiņvalsti Ukrainu izvērsusi Krievija. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Moldovā pēdējās dienās arī ieradušies vairāk nekā 26 tūkstoši ukraiņu bēgļu.

Moldova ir NATO programmas „Partnerattiecības mieram” dalībvalsts kopš 1994. gada. Moldova īsteno sadarbību ar NATO saskaņā ar Individuālo partnerības sadarbības plānu, ko apstiprina reizi divos gados. Kopš 2014. gada Moldova piedalās NATO vadītājā operācijā Kosovā.

Tāpat Moldova kopā ar Azerbaidžānu, Armēniju, Baltkrieviju, Gruziju un Ukrainu ietilpst ES Austrumu partnerības programmā, kas tika izveidota 2009. gadā kā Eiropas Savienības kaimiņvalstu politikas sastāvdaļa. Kopš 2015. gada ES dalībvalstis, tostarp Latvija, sniegušas līdzfinansējumu trasta fondā, kas paredzēts Austrumu partnerības valstu iesaistīšanai ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas aktivitātēs.

Latvija līdz šim atbalstījusi Moldovas Bruņoto spēku virsnieku apmācību Baltijas Aizsardzības koledžā un īstenojusi instruktoru apmācību Moldovā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI