DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pateicas NVO un Latvijas iedzīvotājiem par atbalsta sniegšanu Ukrainai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. martā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai pārrunātu viņu pieredzi palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem Ukrainā un Ukrainas bēgļiem Latvijā. Valsts prezidents pateicās pilsoniskajai sabiedrībai par iniciatīvu un nesavtīgo darbu, ko tā ir paveikusi tik īsā laikā: “Tas, cik lielu darbu dažās dienās ir paveicis Latvijas nevalstiskais sektors, liecina par tā augsto misijas apziņu, profesionalitāti, saliedētību un labo koordināciju.”

NVO pārstāvji uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāju vēlme sniegt atbalstu ir ļoti liela, taču ir svarīgi šo palīdzību koordinēt, un tam palīdz šajās dienās izveidotā platforma palidziukrainai.lv, kas paredzēta tieši humānās un civilās palīdzības sniegšanai. Savukārt ar labdarības organizācijas ziedot.lv starpniecību iedzīvotāji Ukrainai var sniegt finansiālo palīdzību. Jāpiemin, ka šobrīd Latvijas iedzīvotāji šim mērķim kopumā saziedojuši jau 3,5 miljonus eiro.

Valsts prezidents pateicas Latvijas iedzīvotājiem par atbalsta sniegšanu ukraiņu tautai: “Solidaritāte ar Ukrainu ir ārkārtīgi nozīmīga, jo ukraiņi šobrīd sargā mūsu un Eiropas vērtības. Paldies ikvienam Latvijas cilvēkam! Ir aizkustinoši redzēt cilvēku milzīgo atsaucību!”

Sarunā ar Valsts prezidentu piedalījās ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Elita Kresse, kustības “Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāvji Egils Grasmanis un Agnese Lāce, kustības “Viegli palīdzēt” pārstāve Inese Vaivare, Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI