DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvija aicinās arī citas ES dalībvalstis ierobežot TV programmu uztveršanu, kas pārkāpj ES valstu vērtības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ņemot vērā Krievijas Federācijas ilgstoši īstenoto informatīvo karu un šī brīža militāro agresiju pret Ukrainu, kultūras ministrs Nauris Puntulis vērsīsies pie Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu par mediju nozari atbildīgajiem ministriem ar aicinājumu visu ES dalībvalstu atbildīgajām iestādēm sekot Latvijas Republikas piemēram un ierobežot to televīzijas programmu uztveršanu, kas pārkāpj ES valstu vērtības un noteiktos standartus televīzijas programmu veidošanai.

Latvijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu pakalpojumu regulators – Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome – atbilstoši kārtībai, kas noteikta Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā, ir pieņēmusi lēmumus uz laiku ierobežot tādu Krievijas Federācijas izcelsmes televīzijas programmu kā Rossija RTR, Rossija 24 un TV Centre International u.c. uztveršanu Latvijas Republikas teritorijā. NEPLP ir konstatējusi, ka norādīto televīzijas programmu saturs ietver informāciju un aicinājumus, kas rada būtisku apdraudējumu valsts drošībai un ir pretrunā ar Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu un nacionālajiem tiesību aktiem, kas regulē elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību.

Papildu minētajam pēdējo divu gadu laikā NEPLP ir ierobežojusi vairāk nekā 40 Krievijas Federācijas izcelsmes programmu izplatīšanu Latvijas teritorijā, pamatojoties uz būtiskiem pārkāpumiem, kas saistīti ar programmu veidošanas un izplatīšanas noteikumiem, kā arī atbilstoši noteiktajām sankcijām pret programmu īpašniekiem vai to patiesajiem labuma guvējiem.

NELP ir apņēmies sniegt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju, kas pierāda Krievijas Federācijas izcelsmes televīzijas programmu izdarītos Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas pārkāpumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI