DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ES dalībvalstu ārlietu ministri apstiprināja Eiropadomē apspriesto sankciju pakotni pret Krieviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 25. februārī Briselē (Beļģija) notika ārkārtas Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksme, kurā ES dalībvalstu ārlietu ministri Eiropadomes laikā saskaņā ar procedūru apstiprināja ES dalībvalstu līderu konceptuāli panākto vienošanos par jaunajām sankcijām pret Krieviju, kas ir vērstas pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Latviju 25. februāra ārkārtas ES Ārlietu padomes sanāksmē pārstāvēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Sanāksmes laikā ES dalībvalstu ministri pārrunāja centienus un pasākumus, lai sadarbībā ar līdzīgi domājošām partnervalstīm un organizācijām vērstos pret Krieviju, reaģējot uz tās īstenoto militāro agresiju pret Ukrainu. Tāpat ĀP sanāksmes ietvaros tika veikta viedokļu apmaiņa par atbalsta iespējām Ukrainai. ES ārlietu ministru sanāksmē attālināti piedalījās arī Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba), lai pastāstītu par situāciju reģionā.

E. Rinkēvičs, daloties ar saviem iespaidiem par Ukrainas apmeklējumu, pauda pārliecību par ukraiņu gatavību cīnīties par savu valsti. Viņš atzīmēja, ka šis konflikts atstās ilgtermiņa sekas Ukrainas-Krievijas attiecībās.

“Uzskatu, ka ir nepieciešama trešā sankciju kārta jau nākamnedēļ, kas iekļauj arī Krievijas atslēgšanu no SWIFT, kā arī papildus sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju par tās līdzdalību Krievijas agresijā Ukrainā,” teica Latvijas ārlietu ministrs. E. Rinkēvičs arī piebilda, ka šodienas lēmums apturēt Krievijas balsstiesības Eiropas padomē, reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, ir pareizs solis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI