DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Par godu Satversmes simtgadei atklās izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 28. februārī, Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija atklās Satversmes simtgadei veltīto izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”. Izglītojošās kampaņas ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – gada garumā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā.

Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija uzsver, laikā, kad Krievija ir iebrukusi neatkarīgā Ukrainā, ir īpaši svarīgi īstenot izglītojošo kampaņu par Satversmes vērtībām jauniešu vidū, jo tas ir ieguldījums viņu izpratnes veicināšanā par demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti.  

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfa Kalvāns un skolnieks Mariss Priekulis. Izglītojošās kampaņas atklāšanā piedalīsies arī viens no Satversmes vēstnešiem – Aldis Laviņš – un sveicienus viņiem ir sagatavojuši skolēni no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Rīgas Igauņu pamatskolas un Līvānu 1. vidusskolas.

Izglītojošā kampaņa dažādās Latvijas skolās ir lieliska iespēja skolēniem iegūt papildu zināšanas par Satversmi, savukārt Satversmes vēstnešiem ar savu vēstījumu aicināt stiprināt Satversmē noteiktās vērtības.

Par kampaņu:

Izglītojošās kampaņa "Es, Tu un Satversme" norisināsies divos posmos: 2022. gada pavasarī no 28. februāra, kā arī rudens periodā no 12. septembra.

Kampaņas ietvaros Satversmes vēstneši vieslekcijas formātā iepazīstinās Latvijas skolēnus ar Satversmi, tās vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā, kā arī dalīsies savā profesionālajā pieredzē par valsts tiesiskajiem pamatiem.

Interesi piedalīties izglītojošā kampaņā par Satversmi izteikušas skolas no visas Latvijas, kopumā 146 izglītības iestādes no 31 novada un 7 pilsētām. Kampaņas vieslekcijas mērķauditorija ir 9. klašu skolēni, taču atsevišķās skolās vieslekcijas apmeklēs arī citu klašu skolēni.

Kampaņā iesaistījušies 114 Satversmes vēstneši – juristi, kuri kampaņā darbojas pēc brīvprātības principa un ir gatavi sniegt savas zināšanas un pieredzi jauniešiem, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI