DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izgaismojot ēkas, atbalstīs cilvēkus ar retām slimībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Latvijas Reto slimību alianses aicinājumam izteikt atbalstu cilvēkiem ar retām slimībām, viņu tuviniekiem, mediķiem un aprūpes personām, Valmieras novadā no 26. līdz 28. februārim būs izgaismotas vairākas ēkas.

Akcijas “Esot vienoti, esam stipri” laikā vakara stundās ēkas būs izgaismotas debeszilā krāsā, tā simbolizējot cerību un aicinot meklēt un atrast dzīvesprieku.

No 26. līdz 28. februārim Valmierā būs izgaismota SIA “Valmieras Veselības centrs” ēka. Cerību krāsā iemirdzēsies “Doktorāta” iekštelpas Naukšēnos. Tāpat krēslas stundā līdzcilvēku atbalstam būs izgaismots Rūjienas Kultūras nams, Trikātas Kultūras centrs un Kauguru Kultūras nams. Savukārt Strenču pilsētas skvērā, aicinot būt vienotiem un stipriem, būs īpaši šim notikumam veidots un izgaismots objekts.

Akcijā aicināts iesaistīties ikviens, vakara pastaigā apskatot izgaismotās ēkas, kā arī 28. februārī no plkst.19.00 savās mājās iededzot gaismu cerībai – izslēdz ierasto apgaismojumu un televizora, datora vai telefona ekrānā atskaņo akcijas video, kur krāsu maiņa simbolizē atbalstu, sapratni un nepadošanos.

Uzzini, kā akcijā iesaistās citviet pasaulē, meklējot un izmantojot tēmturus #lightupforrare, #retasslimibas, #retoslimibudiena, #RareDiseaseDay, #rarediseases.

Februāra pēdējā diena starptautiski noteikta kā Reto slimību diena, izrādot atbalstu cilvēkiem ar retām slimībām, kā arī vēlot viņiem, tuviniekiem un mediķiem izturību, drosmi un enerģiju.

Plašāk par Reto slimību dienu šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI