DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

LPS aicina pašvaldības paust solidaritāti Ukrainas tautai un izkārt Ukrainas valsts karogu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) kategoriski nosoda Krievijas agresīvo rīcību, rupji pārkāpjot starptautisko tiesību normas, 24.februāra naktī ievedot karaspēku un uzsākot plaša mēroga karadarbību Ukrainā. Paužot solidaritāti ar visu Ukrainas tautu, LPS valde ceturtdien, 24.februārī, bija vienisprātis – iebrūkot Ukrainā, tiek īstenota agresija pret visu demokrātisko pasauli un šajā situācijā visiem jābūt vienotiem un jāsniedz viss iespējamais atbalsts.

Valde sēdē vienprātīgi pieņēma lēmumu aicināt visas Latvijas pašvaldības pie savas administratīvās ēkas vai pašvaldībai nozīmīgā vietā izkārt Ukrainas karogu, tādējādi atbalstot Ukrainas valsts neatkarību un teritoriju integritāti.

Tāpat LPS valde aicina pašvaldības, kurām ir sadraudzības pašvaldības Ukrainā, sazināties ar tām un apzināt, kādu palīdzību iespējams sniegt saistībā ar krīzi.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "Šajā kritiskajā brīdī esam kopā ar mūsu Ukrainas kolēģiem - Ukrainas pašvaldībām un visu Ukrainas tautu. Mēs iestājamies par valsts centieniem nostiprināt demokrātisko attīstību, neatkarību un teritoriālo nedalāmību. Ukrainas pašvaldības ir augstu novērtējušas līdz šim Latvijas Pašvaldību pausto atbalstu un sniegto dažāda veida palīdzību. Paldies visām pašvaldībām,  pašvaldībām, kuras arī tagad jau ir gatavas palīdzēt sadraudzības pilsētām Ukrainā un mēs darīsim, visu, kas mūsu spēkos, lai palīdzētu arī tiem cilvēkiem, kuri meklēs patvērumu Latvijā."

Saistībā ar aktuālo situāciju Ukrainā, valdes sēdē ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu tika pārrunāts jautājums par bēgļu izmitināšanu. Atbalstot nepieciešamību pēc tūlītējiem īstermiņa risinājumiem, LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka vienlaikus ir jādomā arī par turpmākajiem soļiem - par situāciju pēc trim mēnešiem, domājot par nodarbinātības, turpmākās izmitināšanas un izglītības jautājumiem.

Pirms nedēļas, atsaucoties Ukrainas vēstniecības un LPS aicinājumam, pie Latvijas pašvaldību ēkām tika izkārti Ukrainas karogi, paužot atbalstu Ukrainas neatkarībai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI