DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents: mēs esam kopā ar Ukrainu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits nosoda Krievijas vērienīgo iebrukumu Ukrainā. “Ir jāseko stingrai starptautiskās sabiedrības reakcijai. NATO aizstāvēs sevi un savas vērtības. Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu. Ukraiņi ir gatavi pretoties uzbrukumam un aizstāvēt savu zemi. Mums ir jārīkojas, lai reaģētu uz šāda veida bezprecedenta uzbrukumu neatkarīgai valstij. Mēs esam Ukrainas pusē! Tāpēc trīs Baltijas valstis un Polija saskaņā ar NATO līguma 4. pantu ir lūgusi konsultācijas par NATO tālāko rīcību šajā gadījumā.”

Vienlaikus Valsts prezidents norāda, ka Krievijas ANO Hartas 51. panta piesaukšana ir ciniska: “Visai pasaulei ir skaidrs, ka Krievija uzbrūk. Šāda veida attaisnojumus kriminālai rīcībai neviens neuztver nopietni. Krievija ir jāizolē no pasaules!”

Tāpat Valsts prezidents stingri uzsver, ka Latvija ir drošībā, jo “mūs sargā NATO līguma 5. pants, kas nozīmē, ka uzbrukums vienai NATO dalībvalstij automātiski ir uzbrukumu visām 30 NATO dalībvalstīm. Mūs sargā NATO dalībvalstu solidaritāte, un mēs esam solidāri ar citām NATO dalībvalstīm”.

Rīt, 25. februārī, Valsts prezidents Egils Levits dosies uz Varšavu, lai tiktos NATO Austrumu flanga (B9 – Bukarestes devītnieka) formātā ar Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas valstu vadītājiem, lai apspriestu Krievijas agresīvo rīcību pret Ukrainu un pārrunātu NATO Austrumu flanga stiprināšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI