DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK izstrādājusi ieteikumus klientu neklātienes identifikācijai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izstrādājusi  "Ieteikumus klientu neklātienes identifikācijai" (turpmāk – Ieteikumi) ar mērķi sniegt finanšu iestādēm skaidrojumu par klienta neklātienes identifikācijas procesu un saistošajām prasībām, tādējādi palīdzot iestādēm pārvaldīt ar neklātienes identifikāciju specifiski saistītos riskus un veicinot plašāku atbilstošas neklātienes identifikācijas izmantošanu klientu izpētes procesā.

Ieteikumi sagatavoti, apkopojot FKTK finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku uzraudzības procesā konstatēto saistībā ar klienta neklātienes identifikācijas veikšanu, kā arī ārvalstu organizāciju ieteikumus.

Ieteikumu mērķis ir skaidrot finanšu iestādēm neklātienes identifikācijas procesu un stiprināt neklātienes identifikācijas veikšanu, tostarp, sniedzot atbilstošus piemērus. Ieteikumi izstrādāti, ņemot vērā uz risku balstītu pieeju un atbilstošus klientu izpētes īstenojamos pasākumus, tādējādi nākotnē novēršot finanšu iestāžu iesaistīšanu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā un terorisma un proliferācijas finansēšanā, kā arī šādu darbību mēģinājumā.

Piemērojot ieteikumus, sagaidāms, ka iestādes varēs efektīvāk veikt klientu neklātienes identifikāciju, risināt ar to saistītās problēmsituācijas, kā arī apzināt un pārvaldīt ar šo procesu saistītos riskus.

Ieteikumi šodien publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis": https://www.vestnesis.lv/op/2022/38.5

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI