DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece piedalīsies simboliskā akcijā Ukrainas atbalstam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. februārī, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece Rīgā piedalīsies Ukrainas vēstniecības Latvijā organizētā simboliskā akcijā Ukrainas atbalstam.

Akcijas ietvaros plkst. 12.15 laukumā pie Brīvības pieminekļa Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko) kopā ar vēstniecības darbiniekiem, B. Bļodnieci, Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, Saeimas deputātiem, Ukrainas diasporas pārstāvjiem, diplomātiem 30 minūšu garumā turēs rokās aptuveni 30 metrus garu Ukrainas karogu, šādi simbolizējot Latvijas tautas atbalstu Ukrainai, kas saskaras ar Krievijas militāro agresiju un draudiem iebrukt Ukrainā.

“Aizsardzības ministrija iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, tāpēc mēs ne mirkli nešaubāmies par dalību šajā akcijā. Mēs esam vienoti un solidarizējamies ar Ukrainas tautu brīdī, kad tai ir nepieciešams atbalsts neatkarības nosargāšanai. Apliecinu, ka Latvija sniedz un turpinās sniegt gan militāra, gan nemilitāra rakstura atbalstu Ukrainai,” uzsver B. Bļodniece.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis (Volodymyr Zelenskyy) 16. februāri ir pasludinājis par Ukrainas “Vienotības dienu”, kad gan Ukrainā, gan citur pasaulē, tostarp Latvijā, pie valsts un pašvaldību ēkām tiek izkārts Ukrainas karogs, šādi atbalstot Ukrainas cīņu pret Krievijas militāro agresiju, kas vērsta pret šo valsti. Savukārt 17. februārī rīkotā norise būs kā noslēguma aktivitāte šonedēļ Latvijā notiekošajām akcijām Ukrainas atbalstam.

Jau vēstīts, ka Krievijas militārās aktivitātes pie Ukrainas robežām rada bažas par jauniem iebrukumiem valsts teritorijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI