DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina bērnus un jauniešus piedalīties uzlīmju dizaina konkursā “Skābeklis”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa “Zaļās pasakas”, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” izglītības iniciatīvu “Ziedoņa klase” aicina 5 līdz 19 gadus vecus bērnus un jauniešus 2022. gadā piedalīties uzlīmju dizaina konkursā “Skābeklis” , atklājot koku un koksnes produktu lomu cīņā ar klimata pārmaiņām.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem līdz 2022. gada 21. martam – ANO Starptautiskajai meža dienai – jāizveido uzlīmes dizains par šī gada tēmu skābeklis. Diametrā 15 cm lielajā apļa formas uzlīmes dizainā jāiekļauj redzējums par to, kā mežs koku vai koksnes produktu veidā cīnās ar cilvēku radīto piesārņojumu, piesaistot ogļskābo gāzi un radot skābekli. Darbu var veikt gan digitālā, gan papīra formātā.

 KONKURSA NOLIKUMS UN DARBU IESNIEGŠANA 

Rosinot skolēnu zinātkāri par klimata pārmaiņām un koku audzēšanas nozīmi, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar AS "Latvijas Finieris" un Eiropas Meža pedagoģijas organizāciju “Forest Pedagogics” šajā pavasarī aicinās skolas sēt un stādīt kokus. Skolām ir sagatavota īpaša "Skābekļa paka" ar priežu sēklām un to stādīšanas pamācību, klimata izaicinājuma spēlēm un citiem izglītojošiem materiāliem.

Par godu ANO Starptautiskajai meža dienai 21. martā, LVM dāvinās “Skābekļa paku” katrai pirmsskolas un pamatskolas klasei, kas šajā mācību gadā iesaistījusies LVM vides izglītības programmā "mammadaba meistarklase" vai "Cūkmena detektīvi". “Skābekļa paku” līdz 2022. gada aprīlim saņems gandrīz 600 klases.

Vairāk nekā pusi Latvijas teritorijas klāj meži, kas ik gadu saražo 18 miljonus tonnu skābekļa, ar ko elpošanai pietiktu 30 miljoniem cilvēku! Tāpēc, gatavojoties uzlīmju konkursam, dodies uz tuvāko mežu un iepazīsti kokus! Liels palīgs izpētē būs mācību līdzeklis “Koka pase”. Savukārt Latvijas Nacionālajā Vēstures muzejā izstādē “Airis, Mozus un radio” var iepazīt koka nozīmi Latvijas vēsturē. Ekspozīcija atklāj cilvēka un koka mijiedarbību no senvēstures līdz mūsdienām. Izmantojot izstādes bezmaksas lietotni, attālināti vai klātienē var izstaigāt Rīgas centra apkārtni un iepazīt gan tur augošos kokus, gan koka celtnes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI