DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Par 772 381 tūkstošiem eiro 2022. gadā audzis finansējums ES jaunatnes programmām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra (JSPA) informē, ka 2022. gadā Eiropas Savienības (ES) programmas “Erasmus+” jaunatnes projektiem un programmai “Eiropas Solidaritātes korpussir palielināts finansējums, tāpēc šogad projektu iesniedzēji varēs īstenot vairāk no savām iecerēm.

  • Programmas “Erasmus+” jaunatnes projektiem šogad ir palielināts finansējums par 14% jeb 617 868 eiro. Lielākais finansējuma pieaugums par 75% ir piešķirts mobilitātes projektiem (jauniešu apmaiņas un jaunatnes darbinieku mobilitātes projektiem) un tāpat 75% finansējuma pieaugums piešķirts jauniešu līdzdalības projektiem. Programmas “Erasmus+” jaunajai aktivitātei – “DiscoverEU” iekļaušanas projektiem – piešķirti 103 169 eiro. “Eiropas Jaunatnes gada” atbalsta aktivitāšu organizēšanai finansējums ir audzis par 7%, sasniedzot 472 164 eiro.
  • Programmai “Eiropas Solidaritātes korpuss” šogad ir palielināts finansējums par 12% jeb 154 513 eiro. Lielākais pieaugums par 22% piešķirts solidaritātes projektiem, savukārt 11% pieaugums piešķirts brīvprātīgā darba projektiem. Par 7% ir palielināts finansējums atbalsta aktivitātēm, sasniedzot 289 063 eiro.

Vienlaikus JSPA informē, ka 23. februāris – Eiropas Savienības programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” 2022. gada pirmā projektu konkursa termiņš – strauji tuvojas, tāpēc 17.02. plkst. 15:00 – 17:00 potenciālie projektu pieteikumu iesniedzēji varēs noskaidrot pēdējos interesējošos jautājumus un precizēt neskaidrības tiešsaistes konsultācijā “5 minūtes pirms iesniegšanas” (reģistrēšanās līdz konsultācijas sākumam: ej.uz/5-min-pirms).  

JSPA projektu iesniedzējiem atgādina, ka par neskaidrībām projektu iesniegšanas gaitā pastāvīgi iespējams konsultēties ar JSPA projektu koordinatoriem, informāciju meklējot vietnē jaunatne.gov.lv/kontakti. Papildus tam JSPA piedāvā noskatīties vebināru par katru projektu veidu, kur atspoguļoti svarīgākie katra projekta aspekti, kā arī parādīts tiešsaistes pieteikuma formu aizpildīšanas process.

  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jauniešu apmaiņas projekti (pieejams: ej.uz/gwci). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/317f).
  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jaunatnes līdzdalības projekti (pieejams: ej.uz/7kxp). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/hckg).
  • Erasmus+ Info dienas 2022: Jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti (pieejams: ej.uz/g35o ). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/ek9s).
  • Info dienas 2022: Brīvprātīgā darba projekti (pieejams: ej.uz/fw7w). 
  • Info dienas 2022: Solidaritātes projekti (pieejams: ej.uz/vyar). Pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/3rcd).
  • Kvalitātes zīmes pieteikuma aizpildīšana (pieejams: ej.uz/7sh4). 
  • Maza mēroga partnerības projektu pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/gyjp).
  • Sadarbības partnerības projektu pieteikumu formu aizpildīšana un iesniegšana (pieejams: ej.uz/me74).
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI