DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina pieteikt zinātniski ietilpīgas biznesa idejas universitāšu inkubatorā «UniLab»

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 24. februārim jaunuzņēmumi un novatori aicināti pieteikties dalībai Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Universitātes (LU) kopīgi izveidotajā inkubatorā «UniLab». Tā mērķis ir veicināt zinātniski ietilpīgu biznesa ideju attīstību un jaunu augstas pievienotās vērtības uzņēmumu dibināšanu.

Inkubatora komandām tiek sniegts atbalsts idejas izstrādei un sākotnējai pārbaudei, sagatavojot tās nākamajai attīstības fāzei – privātai vai publiskai investīciju piesaistei. Inkubators komandām piedāvā ekspertu konsultācijas (biznesa plāna sagatavošanai, tirgus izpētei, darba grupu organizēšanai, komercdarbības idejas tehnoloģiskai ekspertīzei un komandas veidošanai), apmācības, ārējo ekspertu pakalpojumus, tehnoloģiskās ekspertīzes un finansējumu biznesa idejas attīstībai.

Lai pieteiktos dalībai, komandā ir jābūt vismaz vienam RTU vai LU studentam, kā arī jāpārstāv kāda no STEM jomām – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes vai matemātika. Ne visiem dalībniekiem jābūt studentiem, komandās var apvienoties arī pētnieki, profesori un jomas profesionāļi.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: https://unilab.lv/  

Universitāšu inkubatorā jau startējušas 17 komandas, to attīstīto ideju vidū ir tādi veiksmīgi projekti kā vibrāciju horeogrāfijas krekli «Ag Vibez», augsnes ražīguma palielināšanas šķīdums «Humico», viļņu enerģijas pārveidotājs «Willeg», «Molular Drive» – risinājums, kas nodrošina vienkāršu jaudas un masas vadību elektrisko transportlīdzekļu dzinējiem, zemūdens iekārtu apsekošanas servisa automatizācijas sistēma «NavHome», «TexTech» – cilvēka mentālā stāvokļa analīzes tehnoloģija, izmantojot viedā auduma sensoru un mākslīgo intelektu, un citi.

«Mūsu vīzija ir mainīt pasauli. Es gribu redzēt pasauli, kur astoņiem miljardiem cilvēku ikdienišķi ir iespēja novērtēt savu emocionālo stāvokli patstāvīgi vai attālināti ar terapeitu,» saka Airita Erte, «TexTech» dibinātāja. «UniLab» programmā sešu mēnešu garumā attīstījām teorētiski izstrādātu tehnoloģiju līdz prototipa pirmajai versijai. Svarīgi bija nevis tikai attīstīt ideju, bet arī novērtēt pieprasījumu pēc mūsu produkta. Bija vērtīgi uzklausīt vadošo Latvijas un Eiropas ekspertus šajā jomā. Ekspertu viedokļi un padomi mums palīdzēja apzināt ierobežojumus un izprast iespējas, lai radītu inovatīvu un pieprasītu produktu,» viņa turpina.

22. februārī notiks informatīvais pasākums par «UniLab» sniegto atbalstu un iespējām. Komandām, kuras būs pieteikušās dalībai pirms 24. februāra, būs iespēja saņemt individuālu novērtējumu un konsultācijas.

«UniLab» projektu līdzfinansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem» un projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 «Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem» līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI