DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Noziedzības novēršanas padome apspriedīs sasniegtos rezultātus noziedzības apkarošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 10. februārī, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzdevumā Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns vadīs Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdi, kurā izskatīs tiesībaizsardzības iestāžu kriminālizlūkošanas analītisko ziņojumu par 2021. gadu. Savukārt ģenerālprokurors Juris Stukāns NNP iepazīstinās ar ziņojumu par iepriekšējā gadā paveikto un 2022. gada darbības prioritātēm.

NNP sēdē Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks informēs par Nacionālā kriminālizlūkošanas modeļa (NKIM) darbības rezultātiem noziedzības apkarošanā, tajā skaitā attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem pret bērniem.

Tāpat ziņojumā ietverts vispārīgs noziedzības stāvokļa raksturojums, tiesībaizsardzības un drošības iestāžu kopējie darba rezultāti noziedzīgo nodarījumu apkarošanā un aktuālāko noziedzības tendenču raksturojums prioritārajos noziedzības apkarošanas virzienos, kā arī aktuālās noziedzības apkarošanas problēmas un ierosinājumi turpmākai rīcībai.

Tiesībaizsardzības un drošības iestāžu kriminālizlūkošanas analītiskais ziņojums tiek izstrādāts atbilstoši Noziedzības novēršanas padomes rīcības plānā noteiktajam rīcības virzienam “Nodrošināt uzraudzību pār padomes un atsevišķu tās locekļu darbību, kontrolēt padomes izvirzīto mērķu un citu institūciju sniegto rekomendāciju izpildi, kā arī regulāri apzināt aktualitātes noziedzības novēršanas un apkarošanas jomā un veikt risku pārvērtēšanu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI