DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Aicinām pieteikt pasākumus "Finanšu pratības nedēļai 2022"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 21. līdz 27. martam Latvijā notiks "Finanšu pratības nedēļa 2022", kuras norisi koordinē Latvijas Banka. Valsts, privātā un nevalstiskā sektora pārstāvji tiek aicināti rīkot savus pasākumus un pieteikt tos līdz 14. martam.

Ik gadu "Finanšu pratības nedēļas" ietvaros dažādi rīkotāji piedāvā daudzpusīgas iniciatīvas, kuru mērķis ir uzlabot iedzīvotāju naudas prasmi. Īpaša uzmanība tiek pievērsta jauniešu finanšu pratības veicināšanai, bet iespēja savas zināšanas uzlabot ir ikvienam.

Lai iesaistītu plašāku iedzīvotāju loku un kopīgi uzlabotu to naudas prasmi, Latvijas Banka aicina izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumus un citus interesentus iesaistīties "Finanšu pratības nedēļas 2022" rīkošanā. Nedēļas laikā var rīkot ļoti dažādas aktivitātes (konkursus, pasākumus, lekcijas, nodarbības, izstrādāt informatīvos materiālus u.c.), kuru mērķis ir uzlabot prasmi rīkoties ar naudu.

Finanšu pratības nedēļa Latvijā notiek jau devīto reizi starptautiskās iniciatīvas Global Money Week ietvaros, un šīs iniciatīvas tēma ir Build your future, be smart about money ("Būvē savu nākotni un rīkojies gudri ar naudu"). Gadskārtējās finanšu pratības nedēļas norisi Latvijā koordinē Latvijas Banka.

Informācija par nedēļas norisi un pasākumiem pieejama https://www.finansupratiba.lv/ikgadeja-nedela/.

Pieteikt savas iniciatīvas un iekļaut tās nedēļas kalendārā var, sazinoties ar Latvijas Bankas vecāko finanšu pratības speciālisti Aiju Brikši (aija.brikse@bank.lv, tālr. 67022373) līdz 14. martam.

Uzziņai:

Pakāpeniski īstenojot priekšdarbus Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas integrācijai vienā institūcijā, ar 2022. gada 1. janvāri par Latvijas nacionālo koordinatoru finanšu pratības jomā ir kļuvusi Latvijas Banka.

Finanšu pratība ir zināšanu, prasmju, attieksmes un uzvedības kopums, kas nepieciešams, lai pieņemtu optimālus finanšu lēmumus, nodrošinātu savu finansiālo drošību, ilgtspēju un labklājību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI