DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Tieslietu ministrs piedalās astoņu jaunu tiesnešu zvēresta došanas ceremonijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 7.februārī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalījās svinīgajā tiesnešu zvēresta došanas ceremonijā, kurā Valsts prezidentam Egilam Levitam zvērestu deva astoņi jauni tiesneši – Agnese Adgere, Jānis Kucenko, Guntra Kuple, Inga Pētersone, Vadims Terentjevs, Alise Trukšāne, Madara Štorha un Lāsma Lipkina.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Zvēresta došana iezīmē jaunā ceļa sākumu tiesneša amatā. Sakot zvērestu, tiesneši sola uzticību Latvijas valstij un tautai un apņemas ar savu personīgo piemēru stiprināt sabiedrības uzticēšanos tiesu varai.”

Tiesneša atbildība sabiedrības priekšā ietver rūpes par nepārtrauktu personisko un profesionālo izaugsmi, jo tiesnesim mūsdienās ir jābūt ne tikai augstākās kvalifikācijas juristam, bet arī profesionālim, kurš spēj pielāgoties mainīgajai darba videi un mūsdienu tehnoloģijām atbilstošiem rīkiem. Tāpēc viena no tieslietu nozares prioritātēm ir vienota tiesnešu un tiesu darbinieku, prokuroru un viņu palīgu, kā arī izmeklētāju kvalifikācijas pilnveides mācību centra izveide, jo ilgtspējīga, stabila un uz izcilību vērsta kvalifikācijas celšanas sistēma ir būtiska efektīvas tieslietu sistēmas un tiesiskas valsts sastāvdaļa, norāda J.Bordāns.

Vēlot veiksmi jaunajiem tiesnešiem, ministrs aicina apzināties tiesneša amata būtisko nozīmi valsts pamatvērtību sardzē.

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” pēc zvēresta došanas tiesnesis stājas pie savu pienākumu pildīšanas: Agnese Adgere – Zemgales rajona tiesā, Jānis Kucenko – Vidzemes rajona tiesā, Madara Štorha – Rīgas rajona tiesā, Inga Pētersone – Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā, Guntra Kuple – Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, Alise Trukšāne un Vadims Terentjevs – Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā un Lāsma Lipkina – Administratīvajā rajona tiesā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI