DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Berlīnē uzsver Vācijas nozīmi Eiropas drošības un vienotības stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 3. februārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Vācijas un Baltijas valstu valsts sekretāru konsultācijās. Šīs bija pirmās konsultācijas ar Vācijas valsts sekretāru Andreasu Mihaelisu (Andreas Michaelis) pēc viņa stāšanās amatā pēc valdības maiņas. Konsultāciju centrā – diskusija par aktuālajiem drošības jautājumiem Eiropā, situāciju pie Ukrainas robežas, saspīlējumu attiecībās ar Krieviju un Baltkrieviju. 

Sarunu partneri bija vienisprātis, ka Eiropas valstu un sabiedroto vienota un saskaņota atbilde Krievijas prasībām, kas skar Eiropas un NATO drošības arhitektūru, ir vitāli svarīga. Tika pārrunāta arī atbalsta sniegšana Ukrainai. A. Pelšs, tāpat kā pārējie sarunu biedri, norādīja uz nepieciešamību atbalstu Ukrainai turpināt un palielināt, kur tas iespējams.

Valsts sekretārs uzsvēra Vācijas nozīmi visas Eiropas drošības un vienotības stiprināšanā: “Vācija ir mūsu ciešs sabiedrotais, un tās nozīme mūsu reģiona un Eiropas drošības stiprināšanā kopumā šā brīža ģeopolitiskajā saspīlējumā tikai pieaug. Mums jāstiprina savstarpējais dialogs par aizsardzības un drošības politiku.”

Konsultācijās tika apspriesta arī transatlantiskā sadarbība, ES–NATO un ES–Ķīnas attiecības. A. Pelšs informēja par Rīgā gaidāmo Trīs jūru iniciatīvas samitu un biznesa forumu, kā arī uzsvēra Trīs jūru iniciatīvas, samita un fonda kopējo potenciālu un sniegtās iespējas.

Vizītes laikā valsts sekretārs tikās ar Vācijas Ārpolitikas un drošības institūta SWP (Stiftung Wissenschaft und Politik) pārstāvjiem, kur pārrunāja aktuālos drošības jautājumus, kā arī ar Ķīnas institūta MERICS (Mercator Institute for China Studies) pārstāvjiem par ES–Ķīnas attiecībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI