DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2022 "Ambīcijas. Izaugsme. Ilgtspēja"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 9. februārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 tiešsaistē notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2022 "Ambīcijas. Izaugsme. Ilgtspēja". Forumā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) iepazīstinās ar gada laikā paveikto "10 soļu programmas Latvijas kapitāla tirgus attīstībai" ieviešanā un ar nozares ekspertiem un viedokļu līderiem diskutēs par Latvijas kapitāla tirgus iespējām un izaicinājumiem.

Šogad foruma saturs būs īpaši saistošs uzņēmumu vadības un pārvaldības ekspertiem, lai, vērtējot dažādu uzņēmumu pieredzi un uzklausot ekspertu viedokli, rosinātu Latvijas uzņēmumus domāt par ambiciozākiem izaugsmes plāniem, neaizmirstot arī par ilgtspējas aspektiem.

Forumu atklās Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un foruma ievadā FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile iepazīstinās ar gada laikā paveikto, lai ieviestu "10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai".

Foruma laikā būs iespēja iepazīties ar ekspertu vērtējumu par Latvijas uzņēmumu ambīcijām un interesi izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas, Latvijā pieejamajām alternatīvajām izaugsmes finansējuma iespējām un uzņēmumu gūto pieredzi šajā jomā, kā arī ilgtspējas jautājumu integrāciju uzņēmumu darbības stratēģijās un ikdienas paradumos.

Forums notiks trīs daļās. Pirmajā daļā tiks diskutēts par Latvijas uzņēmumu ambīcijām kapitāla piesaistei. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Kapitāla tirgu attīstības departamenta direktors Razvans Dumitresku (Razvan Dumitrescu) iepazīstinās ar ERAB vērtējumu par šī brīža kapitāla tirgus tendencēm un plānotajām iecerēm. Eesti Energia grupas atjaunīgās enerģijas uzņēmums Enefit Green iepazīstināt ar savu pieredzes stāstu.

Paneļdiskusijā "Kapitāla tirgus kā alternatīva kapitāla piesaistē", kuru vadīs  FKTK padomes loceklis Ģirts Rūda, piedalīsies "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne,  AS "VIRŠI-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība, SIA "PricewaterhouseCoopers" vadošā partnere Latvijā Zlata Elksniņa-Zaščirinska, IPAS "Indexo" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis un AS “Augstsprieguma tīkls” padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš.

Foruma otrajā daļā tiks vērtētas alternatīvās iespējas uzņēmumu izaugsmei. Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste sniegs ieskatu, kā finansēsim investīcijas Latvijā. Savukārt paneļdiskusijā "Kā uzņēmumam izvēlēties piemērotāko izaugsmes sekmēšanas veidu?", kuru vadīs "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons, piedalīsies Luminor finanšu tirgus klientu daļas vadītājs Gints Belēvičs,   FKTK Finanšu instrumentu tirgus uzraudzības departamenta direktors Kristaps Soms,  AS "GIVEN Jewellery" valdes loceklis Ģirts Rudzītis,  AS "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags un SIA FlyCap AIFP partneris Jānis Skutelis.

Trešajā foruma daļā FKTK padomes locekles  Kristīnes Černajas-Mežmales vadībā eksperti vērtēs dažādu uzņēmumu pieredzi un diskutēs, vai ilgtspēja ir iespējama visās jomās. Ar praktisko stāstu savā ilgtspējas pieredzē dalīsies   AS "SEB Banka" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere,  VAS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons, AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis un SIA "Orkla Latvija" Inovāciju un ilgtspējas direktore Dana Smorodska.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc iespējas plašāk izmantotu tā potenciālu. Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējo un ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā, paver plašas iespējas vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem piesaistīt finanšu resursus, kā arī investoriem sniedz iespēju ieguldīt Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

Foruma programma pieejama šeit: https://www.fktk.lv/mediju-telpa/latvijas-kapitala-tirgus-forums-2022/foruma-programma-2/.

Sekot līdzi foruma norisei varēs FKTK tīmekļvietnē www.fktk.lv, www.delfi.lv un  https://events.tiesraides.lv/latvijas-kapitala-tirgus-forums-2022.

Lai saņemtu atgādinājumu, aicinām līdz 07.02.2022. reģistrēties: https://forms.gle/h6jcdAuVYFuEVsmm7.

Lai apzinātu tirgū esošo problemātiku un to risinātu, FKTK 2020. gadā Latvijas kapitāla tirgus dalībnieku un FKTK stratēģiskā dialoga ietvaros uzklausīja kapitāla tirgū iesaistīto institūciju viedokli par līdzšinējo pieredzi, normatīvā regulējuma novērtējumu un attīstības redzējumu. Eksperti sniedza savu viedokli par kapitāla tirgus izaicinājumiem Latvijā un iespējamajiem attīstības scenārijiem. Līdztekus tam FKTK veica Latvijas bijušo, esošo un potenciālo kapitāla tirgus dalībnieku aptauju, kā arī izvērtēja Latvijas kapitāla tirgus situāciju. Balstoties uz stratēģiskā dialoga, aptaujas un FKTK veiktā izvērtējuma secinājumiem, tika izstrādāta "10 soļu programma Latvijas kapitāla tirgus attīstībai".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI