DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs piedalīsies neformālajā ES Tieslietu ministru padomes sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 4. februārī, Francijas pilsētā Lillē notiks neformālā Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēs Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga.

Neformālās sanāksmes viens no darba kārtības jautājumiem ir vecāku statusa atzīšana ES dalībvalstu starpā. Francijas prezidentūra aicinās tieslietu ministrus  diskutēt par iespējamu iniciatīvu ar mērķi mazināt atšķirības dalībvalstu materiālajās normās par vecāku statusa noteikšanu.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Bērna labāko interešu ievērošana ir jānodrošina visā Eiropas Savienībā vienlīdz augstā līmenī, neskatoties uz atšķirībām starp dalībvalstīm attiecībā uz vecāku statusa noteikšanu. Tāpēc jābūt noteiktam augstam standartam attiecībā uz vecāku statusu un no tā izrietošo tiesību respektēšanu starp ES dalībvalstīm.”

ES Tieslietu un iekšlietu padomes neformālajā sanāksmē ministri diskutēs arī par cīņu pret naida noziegumiem – sadarbību starp tiesu varas iestādēm un digitālajām platformām un sabiedrības brīdināšanas mehānismiem bērnu nolaupīšanas gadījumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI