DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima konceptuāli atbalsta ratifikāciju līgumam par augstākās izglītības kvalifikāciju automātisku atzīšanu starp Beniluksa un Baltijas valstīm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 3.februārī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt līgumu par augstākās izglītības kvalifikāciju automātisku atzīšanu starp Beniluksa un Baltijas valstīm.

Pēc līguma stāšanās spēkā augstāko izglītību kvalifikāciju atzīšana starp Beļģijas Karalisti, Luksemburgas Lielhercogisti, Nīderlandes Karalisti, Igaunijas Republiku, Lietuvas Republiku un Latvijas Republiku notiks automātiski.

“Līgums par augstākās izglītības kvalifikāciju automātisku atzīšanu starp Beniluksa un Baltijas valstīm ir apsveicama vēsturiska vienošanās, stimuls visaptverošai praksei Eiropas Savienības līmenī,” iepriekš pauda par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka tas veicinās ne vien studentu, bet arī iedzīvotāju un darbaspēka mobilitāti.

Kopš 2019.gada sākuma spēkā ir līgums, kas nosaka savstarpēju augstākās izglītības kvalifikāciju atzīšanu starp Igauniju, Lietuvu un Latviju, minēts likumprojekta anotācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI