DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Azerbaidžānas parlamenta spīkeri pārrunā Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskās sadarbības stiprināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 2. februārī, tikās ar Azerbaidžānas parlamenta spīkeri Sahibu Gafarovu (Sahiba Gafarova). Tikšanās laikā K. Kariņš ar S. Gafarovu pārrunāja abu valstu attiecības, drošības situāciju reģionā un iespējas stiprināt ekonomisko sadarbību. Latvija atbalsta drošu un stabilu Dienvidkaukāza reģiona attīstību.

Sarunā Ministru prezidents norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības un tirdzniecības sakaru paplašināšanā ar Azerbaidžānu, ko abu valstu valdību pārstāvji detalizētāk pārrunās marta vidū, Starpvaldību komisijas sanāksmē Rīgā. Tāpat abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešams stiprināt sadarbību augstākās izglītības jomā.

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, K. Kariņš uzsvēra, ka šobrīd Krievijas rīcība, pie Ukrainas pierobežas sakoncentrējot lielus militārus spēkus, rada nopietnus draudus visai Eiropas drošībai tāpēc starptautiskajai sabiedrībai ir svarīgi sniegt praktisku palīdzību Ukrainas noturības spēju un drošības stiprināšanai. Ministru prezidents norādīja, ka Latvija pauž stingru atbalstu Ukrainai un sniedz palīdzību, tostarp arī militārā jomā.

Azerbaidžānas parlamenta spīkere Sahiba Gafarova apmeklē Latviju oficiālās vizītes ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI