DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Starp ministrijām e-indeksa pētījumā TM ieguvusi visaugstāko novērtējumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2. februārī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija publicējusi valsts iestāžu vērtējumu un e-indeksa pētījuma rezultātus par 2021. gadu. Pētījums veikts, lai noskaidrotu valsts pārvaldes un pašvaldību iestāžu e-indeksa jeb digitālās vides brieduma novērtējumu. Tieslietu ministrija 2021. gada e-indeksa pētījuma kopvērtējumā starp ministrijām ir ieguvusi visaugstāko vērtējumu.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs: “Tieslietu ministrija 2021. gada e-indeksa pētījuma kopvērtējumā starp ministrijām ir līdere, saņemot visaugstāko novērtējumu. Mūsu resors veiksmīgi izmanto mūsdienu tehnoloģiju iespējas, lai sniegtu arvien pieejamākus un kvalitatīvākus pakalpojumus kā iedzīvotājiem, tā arī uzņēmējiem. E-indeksa pētījums tikai apliecina nozares stratēģiskās virzības attīstību uz inovatīvu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu tieslietu sistēmā, ko turpināsim arī ieviest un attīstīt.”

Kopumā, apskatot vidējo iestāžu iegūto punktu skaitu e-indeksā katrā resorā, tieslietu resors ieguvis trešo labāko vērtējumu starp resoriem. Tieslietu resors izcelts kā resors, kura iestādes novērtētas ar augstu e-pārvaldes brieduma līmeni – Valsts zemes dienests kopējos pētījuma rezultātos ieguvis 3. vietu. Tāpat kopējā vērtējuma TOP 20 iekļuvis arī Uzņēmumu reģistrs, Maksātnespējas kontroles dienests un Patentu valde.

Vērtējumā par iestāžu brieduma līmeni saziņā ar sabiedrību un tās līdzdalību - otro vietu ieņem Tieslietu ministrija, bet trešo vietu Patentu valde, tādējādi iestādēs tiek izmantots mūsdienu apstākļiem visizdevīgākais un visatbilstošākais risinājums saziņai ar sabiedrību.

Attiecībā uz klientu apkalpošanu un atbalstu starp ministrijām, augstu novērtējumu ir saņēmusi Tieslietu ministrija, kā arī e-indeksa vidējā vērtējumā par klientu apkalpošanu un atbalstu resoru līmenī līderos ir tieslietu resors, nodrošinot augstu klientu apkalpošanas standartu.

Līderu lomu ministriju lokā par atvērto datu pieejamību ieņem arī Tieslietu ministrija, nodrošinot tiešsaistē bez piekļuves ierobežojumiem datu informāciju.

Attiecībā uz iestādes e-indeksa briedumu pakalpojumu nodrošināšanā, visaugstāko novērtējumu ieņem Valsts zemes dienests, ņemot vērā iedzīvotāju prasmes ar e - rīkiem un apmierinātību ar saņemto pakalpojumu.

 

Papildu informācija:

E- indeksa pētījums tiek veikts jau no 2014. gada un tā mērķis ir sekmēt mūsdienu tehnoloģiju visaptverošu un atbilstošu pielietošanu valsts iestāžu un pašvaldību darbā un publisko pakalpojumu nodrošināšanā, atbilstoši labas pārvaldības principiem.

E-indeksa pētījuma jaunākie rezultāti pieejami Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļvietnes sadaļā “Pētījumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI