DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Programma “Latvijas skolas soma” uzsāk darbu Latvijas Nacionālajā kultūras centrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Latvijas skolas soma” komanda

FOTO: Ģirts Raģelis

No šodienas, 1. februāra, kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” darbību vadīs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC). Programmas līdzšinējā komanda turpinās sadarbību ar kultūras un izglītības iestādēm, pašvaldībām un citiem izglītības iestāžu dibinātājiem, lai jēgpilni izmantotu valsts piešķirto finansējumu kultūras norišu pieejamībai, paplašinātu un aktualizētu daudzveidīgu kultūras norišu piedāvājumu bērniem un jauniešiem, kā arī nostiprinātu programmas atpazīstamību un ilgtspēju.

Informācija par programmu “Latvijas skolas soma”, tajā iekļautajām kultūras norisēm, kā arī skolu pieredzi un aktualitātēm turpmāk atrodama https://www.latvijasskolassoma.lv/.

“Aizvadītajos jau gandrīz četros darbības gados programma “Latvijas skolas soma” apliecinājusi, ka apzināta sastapšanās ar kultūru gan aizrauj un ieinteresē dažāda vecuma skolēnus, gan ir labs palīgs mācību satura apgūšanā. Jo īpaši Covid-19 izraisītās pandēmijas apstākļos kultūras norišu pieejamība palīdzēja pedagogiem padarīt mācības ekrānos saistošas un daudzpusīgas, vienlaikus rūpējoties par skolēnu emocionālo labsajūtu un mentālo veselību,” stāsta programmas “Latvijas skolas soma” nodaļas vadītāja Aija Tūna.

Arī turpmāk vairāk nekā 200 000 Latvijas skolēniem, kas klātienē apgūst pamata un vidējās vispārējās un profesionālās, t. sk. speciālās izglītības programmas, būs nodrošināta valsts apmaksāta iespēja regulāri iepazīt Latvijas kultūras un mākslas norises, sasaistot tās ar mācību un audzināšanas darbu. Veidota kā holistiska, starpdisciplināra programma, “Latvijas skolas soma” apvieno resursus un veicina sinerģiju kultūras un izglītības jomu darbībā. 

“Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma” Latvijas skolu jaunatnei neapšaubāmi ir vērtīga ar jomās un saturā  daudzveidīgo piedāvājumu. Tās pievienošana Latvijas Nacionālajam kultūras centra komandai nozīmē jaunus un spēcīgus biedrus, plašāku mērķgrupu loku un sadarbības partnerus un kas vēl jo svarīgi – mijiedarbē radīt un īstenot idejas, kuru rezultāts dara bagātāku Latvijas kultūrvidi un zināšanās bagātāku katru no mums,” pauž LNKC direktore Signe Pujāte.

Programma nostiprina izpratni par kultūras īpašo lomu personības attīstībā, kā arī sniedz nozīmīgu ieguldījumu kultūras nozarē, sekmējot jaunu kultūras produktu veidošanu bērnu un jauniešu auditorijai, paaugstinot radošo profesionāļu nodarbinātību, kā arī veidojot nākotnes auditoriju. Tās saturā iekļautas daudzveidīgas, profesionāli veidotas kultūras norises, ko piedāvā valsts un pašvaldību, kā arī neatkarīgās kultūras institūcijas un radošie profesionāļi.

Programmas “Latvijas skolas soma” nodaļa LNKC veidota no amata vietām, kas līdz šim nodrošināja Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades programmas norisi līdz simtgades biroja darbības beigām 2022. gada 31. janvārī. Tādējādi netiek palielināts kopējais Kultūras ministrijas amata vietu skaits.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs īsteno valsts politiku kultūrizglītības, nemateriālā kultūras mantojuma, dziesmu un deju svētku tradīcijas un ar to saistītajās tautas mākslas jomās. LNKC rīko Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkus, Starptautisko folkloras festivālu “Baltica” un Starptautisko tautas deju festivālu “Sudmaliņas”, kā arī īsteno projektus “Satiec savu meistaru!” un “Katram savu tautastērpu!”. Tāpat LNKC pārraudzībā ir Nacionālā nemateriālā kultūras mantojuma saraksta, Latviešu skatuviskās dejas zelta fonda veidošana, kā arī Latviešu vēsturisko zemju likuma īstenošana.

Plašāk par programmu “Latvijas skolas soma”:

https://www.latvijasskolassoma.lv/

https://www.facebook.com/latvijasskolassoma

https://www.instagram.com/latvijasskolassoma/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI