DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Izpildot iepriekšējos līgumus, “Rīgas satiksmei” piegādās 88 jaunākās paaudzes autobusus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz šim neizpildītā, 2013. gadā starp “Rīgas satiksmi” un “Solaris Bus&Coach” noslēgtā līguma, kā arī 2018. gada papildu vienošanās par autobusa piegādi ietvarā, “Rīgas satiksme” saņems kopā 88 jaunus autobusus. Uzņēmuma valde ir uzturējusi regulāru komunikāciju, lai panāktu, ka Polijas ražotājs piegādātu autobusus atbilstoši uzņemtajām saistībām. Šobrīd no ražotāja ceļā uz Latviju jau ir astoņi autobusi. “Rīgas satiksme” turpina pakāpenisku autobusu parka atjaunošanu ar jaunākās paaudzes transportlīdzekļiem, kas ir ne vien ērtāki pasažieriem, bet arī videi draudzīgāki. Līdz ar jaunāko piegādi “Rīgas satiksme” vecākos autobusus, kuri pasažieru pārvadājumos izmantoti gandrīz divdesmit gadus, varēs nomainīt pret jauniem.

Uzņēmuma valdes loceklis Andris Lubāns uzsver: “Pakāpeniski notiek sabiedriskā transporta parka atjaunošana. Šobrīd pasažieru pārvadājumos iesaistīti ap 400 autobusu un gandrīz 250 no tiem ir nokalpojuši vismaz divus mūžus. “Rīgas satiksmes” ritošā sastāva atjaunošanas plāni paredz transportlīdzekļu pakāpenisku nomaiņu pret jauniem, kuri atbilst vides prasībām un šī brīža izpratnei par kvalitatīvu pakalpojumu. Jāpiemin, ka nozīmīga loma pēdējos gados un arī nākotnē ir ilgtspējai. Šo transportlīdzekļu piegāde mums ir nozīmīga, jo tie  nodrošinās komfortablāku pārvietošanos, samazinot trokšņu līmeni un vibrāciju salonā. Tāpat jaunie autobusi, pasažieru un arī vadītāju ērtībām, ir aprīkoti ar izbīdāmu platformu un klimata kontroles iekārtu, tādējādi nodrošinot komfortu braucienu laikā kā vasarā, tā arī ziemā. Autoparka atjaunošana uzlabos ne tikai tā tehnisko stāvokli, bet arī palīdzēs samazināt autobusu ekspluatācijas izdevumus un kaitīgo izmešu daudzumu apkārtējā vidē.”

Jauno transportlīdzekļu saņemšanai ir vairāki posmi. Kad autobusi veiksmīgi nogādāti “Rīgas satiksmes” autobusu parkos, pirms to norīkošanas regulārajos pasažieru pārvadājumos, ir jāveic vairāki būtiski priekšdarbi, piemēram, notiek dažāda veida pārbaudes, papildus aprīkošana. Autobusi arī veic testa braucienus. Ja šajos procesos nebūs nekādu būtisku aizķeršanos, pirmie piegādātie autobusi, pasažierus varētu pārvadāt jau tuvākā mēneša laikā.

Visi 88 autobusi ir 18 metrus gari un ar zemajām grīdām. Vienā autobusā ir 37 sēdvietas un 137 stāvvietas. Šobrīd autobusu parka vidējais vecums ir gandrīz 14 gadi, taču līdz ar šo  autobusu piegādi tas samazināsies līdz 9,5 gadiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI