DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijā tiksies Baltijas premjerministri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 4. februārī, Ministru kabinetā notiks Baltijas Ministru padomes Premjerministru sanāksme. Tikšanās laikā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu (Kaja Kallas) un Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (Ingrida Šimonytė) pārrunās drošību reģionā, infrastruktūras projektu attīstību un citus aktuālus jautājumus.

Baltijas Ministru padomes premjerministru sanāksmē iecerēts pārrunāt reģiona drošības jautājumus, tai skaitā situāciju uz ES ārējās robežas ar Baltkrieviju un Krievijas militāro spēku koncentrēšanu Ukrainas tuvumā, īpaši uzmanību pievēršot koordinācijai ar sabiedrotajiem ES un NATO. Tikšanā laikā plānots pārrunāt reģionālo infrastruktūras projektu attīstības gaitu, t.sk. Rail Baltica būvniecību, un pāreju uz videi draudzīgu ekonomiku (green transition).

Nozīmīga diskusija būs par enerģētikas politiku, ņemot vērā gan situāciju saistībā ar pieaugošajām energoresursus cenām, kā arī šī jautājuma ģeopolitiskos aspektus. Tāpat Baltijas valstu valdību vadītāji plāno pārrunāt aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu. No 2022. gada Latvija ir Baltijas Ministru padomes prezidējošā valsts un šī ir pirmā Baltijas valstu vadītāju sanāksme šajā gadā.

Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994. gada 13. jūnijā. Baltijas Ministru padomes augstākā lēmējinstance ir valdības vadītāju tikšanās, kas notiek vismaz vienreiz gadā. Šogad Latvija ir prezidējošā valsts šajā formātā, iepriekšējā reize bija 2019.gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI