DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ES fondu atbalstam Natura 2000 teritoriju attīstībai pieteikušās 10 pašvaldības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra Eiropas Savienības (ES) fondu projektu atlasē pašvaldībām un to iestādēm par kompleksu apsaimniekošanas risinājumu ieviešanu Natura 2000 teritorijās saņēmusi vienpadsmit projektu ieceres desmit pašvaldībās.

Atklātajā projektu atlasē, kur iesniegumu pieņemšana beidzās 26. janvārī, aktīvākās bijušas Vidzemes un Rīgas plānošanas reģiona pašvaldības – katrā reģionā iesniegti četri projektu iesniegumi. Kurzemes plānošanas reģionā vēlas īstenot divus projektus, bet Latgales – vienu.

ES fondu atbalstam, kas segs līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām, varēja pieteikties pašvaldība vai tās izveidota iestāde, kuras funkcijās ietilpst Natura 2000 teritorijas vai tai piegulošās teritorijas apsaimniekošana. Tās varēs īstenot pasākumus, lai attīstītu šo teritoriju infrastruktūru un  veicinātu ES nozīmes biotopu un sugu dzīvotņu atjaunošanu.

Iesniegtajos projektos kopējais paredzētais finansējuma apjoms ir ap 7 miljoniem eiro, no tiem 5,38 miljoni – Kohēzijas fonda (KF) finansējums. Atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajai ES fondu programmai šajā atlases kārtā pieejamais KF finansējums ir gandrīz 4,84 miljoni eiro. Iesniegtajos projektos kopējais KF ir norādīts 5,38 miljoni eiro, kas nozīmē, ka projekti tiks apstiprināti konkursa kārtībā. Projektos plānotais KF finansējums ir no 250 000 līdz 797 500 eiro.

Tiks atbalstīti tādi darbi, kas vērsti uz augsnes erozijas samazināšanu, epidemioloģiski drošas apmeklētāju plūsmas optimizēšanu, lai saglabātu dabas vērtības un novirzītu apmeklētājus uz mazāk jutīgām teritorijām, antropogēnā un eitrofā piesārņojuma mazināšanu. Tāpat Natura 2000 teritorijās varēs veidot veselības maršrutus, papildināt labiekārtojumu un uzlabot piekļuves infrastruktūru. Projektu īstenošanai atvēlēts laiks līdz 2023. gada oktobra beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI