DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jāņa Akuratera muzejā atklāts otrā stāva ekspozīcijas virtuālais gids

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Kopš janvāra sākuma Jāņa Akuratera muzejs uzlabojis muzeja pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, piedāvājot otrā stāva ekspozīcijas virtuālais gidu. Atrodoties muzeja pirmajā stāvā, planšetē tagad ir iespējams apskatīt otrā stāva ekspozīciju 3600 filmētās projekcijās un uzzināt stāstus par nozīmīgākajiem priekšmetiem.

Jāņa Akuratera muzeja interjera ekspozīcija ir aplūkojama dzejnieka 1933. gadā celtās savrupmājas abos stāvos un sniedz priekšstatu par Jāņa Akuratera ģimenes dzīvi 20. gadsimta 30. gados. Diemžēl līdz šim gadam cilvēki ar kustību traucējumiem nevarēja aplūkot otrā stāva ekspozīciju. Lai šo problēmu kaut daļēji atrisinātu, 2021. gadā ar Valsts kultūrkapitāla fonda programmas “KultūrELPA” finansiālu atbalstu ir izveidots otrā stāva ekspozīcijas virtuālais gids. Atrodoties muzeja pirmajā stāvā, planšetē tagad ir iespējams apskatīt otrā stāva ekspozīciju 3600 filmētās projekcijās un noklausīties vai izlasīt stāstus latviešu, krievu un angļu valodā gan par ekspozīcijas telpām, gan nozīmīgākajiem priekšmetiem.

Virtuālo gidu izstrādāja firma SIA “Runcis Rudais”, kas jau vairāku gadu garumā ir īpaši specializējusies audiogidu izstrādē.

Cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un ratiņkrēslos ir iespējams iebraukt Jāņa Akuratera muzejā pa vārtiem no Torņakalna ielas. Muzeja pagalmā ir iespējams arī atstāt automašīnu. Lai uzbrauktu dabiskā reljefa veidotā uzkalniņā, kur atrodas ieeja muzejā, var būt nepieciešama asistenta palīdzība. Pie verandas ieejas muzejā ir izbūvēts uzbraucamais panduss. Vēlams iepriekš muzeja apmeklējumu pieteikt pa telefonu 67619934 vai 26703293.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI