DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NBS Apvienotajam štābam - 30

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 31. janvārī, svinīgā sanāksmē tiks atzīmēta Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba 30 gadu pastāvēšanas gadadiena. Pasākumā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Imants Ziediņš un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, kā arī bijušie Apvienotā štāba priekšnieki, regulāro spēku vienību komandieri un ārvalstu sabiedrotie.

“Nacionālie bruņotie spēki ir tik efektīvi, cik efektīvs ir to Apvienotais štābs. Mēs koordinējam un nodrošinām Nacionālo bruņoto spēku nepārtrauktu vadību. Tas ietver daudzu uzdevumu vienlaicīgu izpildi, piesaistot pilsoņus dienestam, organizējot sadarbību ar nacionālajiem un starptautiskajiem partneriem, plānojot un vadot militārās mācības, kā arī mūsu karavīru dalību starptautiskajās operācijās. Vienlaikus mēs vienmēr esam gatavi sniegt atbalstu sabiedrībai,” norāda Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Imants Ziediņš.

“Apvienotais štābs ir Nacionālo bruņoto spēku kodols. Šo 30 gadu laikā, pateicoties profesionālam un pašaizliedzīgam speciālistu darbam, ir veikts nozīmīgs ieguldījums Nacionālo bruņoto spēku attīstībā, līdz ar to arī kopējo valsts aizsardzības spēju stiprināšanā. Ik gadu mūsu armijai tiek piesaistīti vairāki simti jaunu karavīru un zemessargu, savukārt, piedaloties starptautiskās militārās operācijās un mācībās, kā arī organizējot tās pašiem, esam kļuvuši ne vien neuzveicamāki, bet arī esam kā paraugs citu valstu bruņotajiem spēkiem. Esmu pārliecināts, ka šādi turpinot, varēsim būt droši par mūsu valsts nākotni,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Līdz ar Aizsardzības spēku izveidošanu 1992. gada 31. janvārī tika izveidots arī Aizsardzības spēku štābs - vienība, kas patlaban nes Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba vārdu, un ir 1919. gada 10. decembrī izveidotā Latvijas armijas štāba tradīciju mantinieks.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs ir Nacionālo bruņoto spēku komandiera institūcija, kas nodrošina komandierim iespēju realizēt nepārtrauktu vadību, lēmumu pieņemšanai nepieciešamo informāciju, dokumentus un priekšlikumus, viņa pavēļu un rīkojumu izpildes kontroli, kā arī sadarbības organizāciju kaujas operāciju apstākļos.    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI