DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija akreditē Ukrainas aizsardzības atašeju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 28. janvārī, darbam Latvijā Aizsardzības ministrija akreditēja aizsardzības atašeju Ukrainas vēstniecībā pulkvedi Serhiju Verhovodu (Serhii Verkhovod).

Pulkvedis S. Verhovods līdz šim pildīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas vecākā virsnieka, nodaļas priekšnieka pienākumus, kā arī ir bijis militārais atašejs Ukrainas vēstniecībā Polijā. Tāpat pulkvedis ieņēma Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā loģistikas departamenta vecākā virsnieka amatu un Militārās vienības loģistikas priekšnieka vietnieka amatu Kijevā. Pulkvedis S. Verhovods ir absolvējis Ukrainas Nacionālās aizsardzības akadēmiju Kijevā un Volkas Militāro institūtu.

Ārvalstu aizsardzības atašeju uzdevums ir veicināt un sekmēt divpusējo sadarbību starp pārstāvēto valsti un Latviju.

Šogad aprit 30 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un Ukrainu. Latvija militārās sadarbības ietvaros un politiski atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, kā arī centienus integrēties eiroatlantiskajā telpā.

Ņemot vērā Krievijas militārās aktivitātes pie robežas ar Ukrainu un novērtējot Ukrainas nozīmi Eiropas kopējā drošībā, Latvija sniedz atbalstu Ukrainai politiskā ziņā, militāro apmācību jomā, finansiāli atbalstot dažādu projektu ietvaros, sniedzot humanitāro palīdzību un ziedojumus. Turklāt, stiprinot Ukrainas bruņoto spēku militārās spējas, Latvija un Lietuva nodrošinās pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger" un tām nepieciešamo aprīkojumu, savukārt Igaunija – prettanku raķešu sistēmas “Javelin”. Tāpat Latvija arī nosūtīs individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI