DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs K.Gerhards piedalīsies ES lauksaimniecības ministru konferencē par augsnes ilgtspējīgu apsaimniekošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 28. janvārī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies Berlīnes Lauksaimniecības ministru 14. konferencē (notiks attālināti), kurā ES lauksaimniecības ministri, kā arī lauksaimniecības  un pārtikas ražošanas eksperti diskutēs par zemes ilgtspējīgu izmantošanu.

Konferencē uzstāsies arī ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Janušs Vojcehovskis (Janusz Wojciechowski), Vācijas Federālais ministrs Cems Ozdemirs (Cem Özdemir), ANO Pasaules pārtikas nodrošinājuma komitejas priekšsēdētājs Gabriels Ferēro (Gabriel Ferrero), kā arī Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) ģenerāldirektora vietnieks Žans Marī Paugama (Jean-Marie Paugam).

Pārtikas nodrošinājums sākas ar augsni – lai varētu ražot un iedzīvotājus nodrošināt ar veselīgu pārtiku, lauksaimniecībā izmantojamā augsne ir jāuztur veselīgā stāvoklī un jāizmanto ilgtspējīgi. Ikvienai valstij jāpieliek visi pūliņi, lai  augsni, kas tiek izmantota pārtikas ražošanai, uzturētu un atjaunotu veselīgā stāvoklī.

Pasākuma laikā augsta līmeņa dalībnieku darba grupās plānots diskutēt par dažādiem ar konferences tematiku saistītiem aspektiem – veselīgu augsni, augsnes atjaunošanu, ierobežotiem zemes resursiem, kā arī zemes izmantošanu un izmantošanas tiesību nodrošināšanu.

Sagaidāms, ka Berlīnes Lauksaimniecības ministru 14. konferences noslēgumā lauksaimniecības ministri apstiprinās kopējo paziņojumu “Ilgtspējīga zemes izmantošana – pārtikas nodrošinājums sākas ar augsni”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI