DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Draudzīgā aicinājuma dienā dāvina vērtīgas grāmatas Skrundas vidusskolai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot kādreizējā Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa iedibināto tradīciju, arī šogad norisinājās Draudzīgā aicinājuma dienas pasākums, kurā Kuldīgas novada domes deputāti dāvināja pašu izvēlētas un iegādātas grāmatas Skrundas vidusskolas skolēniem un pedagogiem.

Ņemot vērā valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus, pasākums notika attālināti ZOOM platfomā. Deputāti, pašvaldības izpilddirektore un Izglītības nodaļas vadītāja parādīja un pastāstīja par savām izvēlētajām grāmatām, ko pēc pasākuma nogādās Skrundas vidusskolā.

Atklājot pasākumu, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa pauda gandarījumu par to, ka deputātu sarūpētās grāmatas nonāks Skrundas vidusskolas skolēnu un pedagogu rīcībā. Būdama ģeogrāfe pēc profesijas, viņa bija izvēlējusies skaistu atlantu un spēli “Ģeografika”, kas palīdzēs ieinteresēt bērnus un jauniešus ģeogrāfijas apguvē.

Pateicoties deputātu dāvinājumam, Skrundas vidusskolas bibliotēka papildināsies ar dažādu uzziņu literatūru, atlantiem, noderīgām grāmatām valodu apguvei, enciklopēdijām, praktiskām nodarbēm un prāta asināšanai domātām grāmatām, spēli “Ģeografika”, kā arī daiļliteratūru. Tika uzdāvinātas arī grāmatas, kas noderīgas būs skolas pedagogiem un direktoram.

Vairāki novada domes deputāti – Nellija Kleinberga, Brigita Freija, Raimonds Lapuķis – paši mācījušies un absolvējuši Skrundas vidusskolu, tāpēc viņiem bija īpašs prieks dāvināt grāmatas savai skolai. Dāvanu skolai, ko vada, pasniedza arī Skrundas vidusskolas direktors un domes deputāts Ainārs Zankovskis.

Skrundas vidusskolas skolēnu vārdā deputātiem pateicās skolas prezidente Luka Marija Hepnere. Par vērtīgo dāvanu iegūšanu Skrundas bibliotēkas krājumā priecājās bibliotekāre Baiba Eversa.

Iepriekšējos gados Draudzīgā aicinājuma dienā Kuldīgas novada domes deputāti grāmatas dāvinājuši Ēdoles pamatskolai, Vilgāles sākumskolai, pirmsskolas izglītības iestādei “Cīrulītis”, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolai, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai, Priedaines bibliotēkai, Kuldīgas Centra vidusskolai, Vārmes pamatskolai, Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļai, Kuldīgas 2. vidusskolai, kādreizējai Kuldīgas pamatskolai, Kuldīgas Galvenajai bibliotēkai, Turlavas pamatskolai, Viduskurzemes pamatskolai – attīstības centram un “Mazo bērnu skolai”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI