DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dabaszinātņu pedagogi aicināti pieteikties kursiem un kopā ar skolēniem piedalīties “Mežotājs” sacensībās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto; LVM

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru (SIIC) aicina 8.–9. klašu bioloģijas un ģeogrāfijas skolotājus, dabaszinātņu jomas koordinatorus piedalīties tiešsaistes tālākizglītības kursos par jauno digitālo pētījumu spēli “Mežotājs”, kas veidota atbilstoši “Skola 2030” dabaszinātņu mācību programmai un paredz digitālās vides sasaisti ar reāliem lauka pētījumiem.

Kursi norisināsies 11. februārī no plkst. 14.00 līdz 16.00 tiešsaistē, “Microsoft Teams” platformā. Kursu programmā pedagogi apgūs zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas digitālās spēles “Mežotājs” izmantošanai, kā arī iepazīs Rīgas Teikas vidusskolas un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas pieredzi, veicot gan digitālos, gan lauka pētījumus . Kursi ir bez maksas, dalībnieku skaits – ierobežots. Lai saņemtu 12 stundu apliecību, pēc kursiem skolotājiem jāveic mājas darbs – digitālā mācību līdzekļa “Mežotājs” aprobācija kopā ar skolēniem. 12 stundu (A) tālākizglītības kursi „Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu” ir saskaņoti ar LR Izglītības un zinātnes ministriju un to norisi nodrošina Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centrs.

Kursiem jāpiesakās līdz 1. februārim vietnē www.lvm.lv/talakizglitiba

Digitālie un lauka pētījumi kopā ar skolēniem

Savukārt visām 8.–9. klasēm, kas šajā mācību gadā piedalīsies spēlē “Mežotājs”, ir iespēja līdz 20. aprīlim sacensties par labāk veiktajiem digitālajiem un lauka pētījumiem un iegūt vērtīgas balvas! Lai piedalītos, skolotājam nepieciešams autentificēties “Mežotājā”, izmantojot e-klasi,  un uzaicināt 8. vai 9. klasi digitālajā vidē izspēlēt pētniecisko spēli “Mežotājs”. Tāpat kopā ar šo klasi jāveic lauka pētījums, kas līdz 20. aprīlim jāreģistrē anketā ŠEIT.

Skolotājs var izvēlēties, kuru no lauka pētījuma variantiem veikt kopā ar klasi. Metodiskie norādījumi un darba lapas “Skola 2030” tematam “Pētījums mežā” pieejami “Mežotājs” skolotāja kontā, kā arī vietnē www.lvm.lv/petijumsmeza .

Labākajiem – balvas

Klases tiks vērtētas pēc šādiem kritērijiem: vidējais punktu skaits digitālajā spēlē “Mežotājs” visā klasē un prezentācijas snieguma līmenis lauka pētījumam mežā. Labāko klašu skolotāji saņems stādu dāvanu kartes 100 eiro vērtībā, savukārt aktīvākās klases ar “Mežotājs” sacensībās iesaistīto lielāko skolēnu skaitu un labāko rezultātu saņems iespēju doties meža karjeras ekskursijā kopā ar AS “Latvijas valsts meži” ekspertiem, bet visas reģistrēto lauka pētījumu klases iegūs atzinības diplomus un iespēju skolotājiem piedalīties vasaras nometnē – 36 stundu tālākizglītības kursos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI