DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē dzēsti 39 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 21.janvāra plkst. 06.30 līdz 24.janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 183 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 113 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst.00.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dzelzavas ielā Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā, konteinerā, dega atkritumi 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no kāpņu telpas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst.00.38 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakar plkst.16.40 tika saņemts izsaukums Irlavā, kur divstāvu mājas otrā stāva dzīvokļa virtuvē zem apkures ierīces dega grīda 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst.17.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.13.03 VUGD saņēma izsaukumu Tukuma novada Pūres pagastā, kur divstāvu mājā dega starpstāvu pārsegums 5m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti trīs cilvēki, no kuriem vienu cilvēku, kurš bija cietis, evakuēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki. Plkst.16.10 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien Plkst.16.32 izsaukums Ilūkstes ielā Rīgā, kur deviņstāvu mājas pagrabā dega sadzīves priekšmeti 15m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 42 cilvēki. Plkst.19.56 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.14.17 izsaukums Lielajā ielā Staicelē, kur divstāvu mājas dzīvoklī dega starpsiena un grīda 12m2 platībā. No ēkas evakuēti četri cilvēki. Plkst.17.00 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties!

Plkst.14.13 tika saņemts izsaukums Purva ielā Valmierā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti un eglīte 3m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Piedūmotajā dzīvoklī uz grīdas tika atrasts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. No ēkas evakuēti 16 cilvēki. Plkst.15.05 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts.

Plkst.11.06 izsaukums uz Vienības prospektu Jūrmalā uz Lielupes ledus atradās zemledus makšķernieki – astoņi cilvēki, tai skaitā viena nepilngadīga persona. Glābšanas darbus nebija jāveic – cilvēki devās krastā pašu spēkiem.

VUGD atgādina: atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna, tomēr cilvēkiem nereti veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.

Piektdien plkst.21.21 tika saņemts izsaukums Kapseļu ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvokļa virtuvē dega ēdiens 0,1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš gulēja citā istabā un nebija pamanījis ugunsnelaimi. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts. Plkst.22.01 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību gatavojot vai sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības!

Plkst.14.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Peldu ielu Saldū, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī pie krāsns dega sadzīves priekšmeti 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja divus cilvēkus. Plkst.14.59 ugunsgrēks likvidēts. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors.

Plkst.09.40 izsaukums Kosmonautu ielā Rēzeknē, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās pa logu tika izglābts viens cilvēks. VUGD pateicas iedzīvotājiem par pašaizliedzīgo rīcību! Astoņi cilvēki bija evakuējušies. Plkst.10.38 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.09.14 VUGD saņēma izsaukumu Valmieras novada Burtnieku pagastā, kur aptuveni 500 metrus no krasta Burtnieku ezera ledū bija ielūzis kvadricikls. Ugunsdzēsēji glābēji ar ūdenslīdēju palīdzību izcēla transportlīdzekli no ūdens. Lai novērstu ūdens piesārņošanu ar ielūzušā transportlīdzekļa noplūdušo degvielu, notikuma vietā tika uzstādītas divas absorbējošās bonas Darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests. Plkst.15.23 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Saistībā ar vēja postījumiem piektdien VUGD saņēma 28 izsaukumus, kur bija jānovāc nolūzuši koki no ceļiem un gājēju ietvēm, kā arī septiņos gadījumos novērsa bojātu konstrukciju radīto apdraudējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI