DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Baltijas valstis sniegs atbalstu Ukrainai aizsardzības spēju stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Reaģējot uz Krievijas agresīvo rīcību, Latvija, Lietuva un Igaunija ir vienotas apņēmībā atbalstīt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Baltijas valstis turpinās atbalstīt Ukrainu ne tikai diplomātiski un politiski, bet arī stiprinot Ukrainas pašaizsardzības spējas. 

Ņemot vērā Krievijas pastiprināto militāro spiedienu Ukrainā un pie tās robežām, Baltijas valstis ir nolēmušas reaģēt uz Ukrainas vajadzībām un sniegt papildu palīdzību aizsardzības jomā. Šī palīdzība vēl vairāk stiprinās Ukrainas spējas aizsargāt savu teritoriju un iedzīvotājus iespējamas Krievijas agresijas gadījumā.

Stiprinot Ukrainas bruņoto spēku militārās spējas, Latvija un Lietuva nodrošinās pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger" un tām nepieciešamo aprīkojumu. Latvija arī nosūtīs individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas. Savukārt Igaunija nodrošinās prettanku raķešu sistēmas “Javelin”.  

Igaunija, Latvija un Lietuva un to sabiedrotie sadarbojas, lai operatīvi sniegtu atbalstu Ukrainai aizsardzības stiprināšanā.

Baltijas valstis cer, ka Ukrainai nebūs nepieciešams izmantot šo aprīkojumu, un aicina Krievijas Federāciju pārtraukt agresīvo un bezatbildīgo rīcību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI