DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 24. janvāra tiks mainīti atsevišķu autobusu maršrutu nosaukumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” informē, ka no pirmdienas, 24. janvāra, lai uzlabotu pasažieru orientēšanos Rīgas sabiedriskā transporta tīklā, tiks mainīti 10., 29. un 47. autobusa maršruta nosaukumi. Turpmāk 10. autobusa maršruta nosaukums būs “Abrenes iela – Jaunmārupe”, 29. autobusa “Mežciems – Vecmīlgrāvis”, savukārt 47. autobusa “Abrenes iela – Getliņi”.

Minētie maršruti veic iebraucienus Brūkleņu ielā, Bukultos un Šķirotavā, kur abos kustības virzienos apstājas vienās un tajās pašās pieturvietās. Pašreizējos nosaukumus pirms galapunkta transportlīdzekļa ārējā tablo tiek uzrādīts šķērsojošo apkaimju vai ielas nosaukums, un  transportlīdzekļa elektroniskā tablo slīdošā teksta režīmā galapunkta nosaukums redzams tikai periodiski.  

Pašreizējā kārtībā pasažieriem nav iespējams savlaicīgi un nepārprotami uztvert maršruta galapunkta nosaukumu. Jauno nosaukumu maiņa uzlabotu pasažieru iespējas savlaicīgi saskatīt maršruta galapunktu, mazinot pārpratumus atsevišķās maršrutu daļās. Tā arī norādītajos maršrutos nosaukumā tiktu ievēroti līdzīgi pamatprincipi kā pārējos maršrutos, kur netiek uzrādīti šķērsojošo apkaimju nosaukumi.

Mainot minēto trīs autobusu maršrutu nosaukumus, tiks mainītas sarakstu plāksnes, balss paziņojumi transportlīdzeklī, kā arī nosaukumi uz iekšējā un ārējā displeja sabiedriskajā transportā.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI