DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar dzēsti 14 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. janvāra plkst. 06.30 līdz 20.janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.21.51 VUGD saņēma izsaukums uz Vaļņu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti 20m2 platībā. No ēkas evakuēti 12 cilvēki. Plkst.23.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.21.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega apkures telpa un šķelda 70m2 platībā. Plkst.00.08 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.19.11 tika saņemts izsaukums uz Grīzupes ielu Liepājā, kur trīsstāvu mājas dzīvokļa virtuvē bija deguši sadzīves priekšmeti 0,5m2 platībā kā rezultātā bija radies sadūmojums un nostrādājis automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma kāpņu telpā. No ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Telpas tika pārbaudītas, izvēdinātas un plkst.19.30 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija izstādīts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties!

Plkst.19.06 saņemts izsaukums uz Enerģētiķu ielu Aizkrauklē, kur ražošanas objekta administratīvās ēkas kabinetā dega elektroinstalācijas vadi 1m2 platībā. Plkst.19.42 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.13.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Siguldā, kur divstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī dega plīts un panna un bija nostrādājis dūmu detektors kāpņu telpā. Cilvēku no piedūmotā dzīvokļa palīdzēja izglābt kaimiņš. VUGD pateicas iedzīvotājam par pašaizliedzīgo rīcību! Plkst.14.24 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību gatavojot vai sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju izglābties no piedūmotās vides!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, matracis daudzstāvu ēkas palīgtelpā, balkona siena divstāvu dzīvojamā mājā, vienstāvu mājas jumta siltumizolācija, elektroinstalācijas vadi trīsstāvu sabiedriskās ēkas kabinetā, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā.

Vakar septiņos izsaukumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu nolūzušus kokus, un divos gadījumos, kur bija jānovāc bojātas jumta konstrukcijas, kas radīja apdraudējumu. Savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem cilvēku, kurš atradās zem vieglās automašīnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI