DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par mūža darbu Latvijas ziemas sporta labā Dainis Dukurs saņem Valsts prezidenta medaļu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

janvārī Valsts prezidents Egils Levits Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē pasniedza Valsts prezidenta medaļu Dainim Dukuram, ilggadējam trases vadītājam, bijušajam bobslejistam, skeletona trenerim un šī sporta veida aizsācējam Latvijā.

“Dukura kungs atnesa pasaules elpu uz Siguldu, un nu Siguldas gars iet tālāk pasaulē. Novērtēju viņa mūža darbu Latvijas ziemas sporta labā. Dainis Dukurs, nepagurstoši strādājot, ir iedibinājis augstus standartus sportā, vienlaikus izaudzinot arī divus dēlus – izcilus sportistus. Vēlu Jums visu to labāko!” pasniedzot Valsts prezidenta medaļu, sacīja E. Levits.

Dainis Dukurs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris (2012), 2021. gadā izlolojis jaunāko Siguldas Sporta skolas interešu izglītības programmu “Skeletona akadēmija”. Tā ļauj jauniešiem ar talantu skeletona sportā pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās visā pasaulē. Dainis Dukurs š. g. 24. janvārī atzīmēs 65 gadu jubileju.

Pārrunājot Siguldas bobsleja un kamaniņu trases attīstību, Valsts prezidents arī vēroja skeletonistu treniņu procesu mākslīgajā starta estakādē, tikās ar Martinu un Tomasu Dukuriem un Markusu Vinogradovu, lai pārrunātu gatavošanos olimpiskajam startam Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, kā arī ar “Skeletona akadēmija” audzēkņiem. “Man ir liels gods šodien būt pie jums Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē īsi pirms Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Latvija sekos līdzi jūsu startiem! Mēs zinām, ka jums ir lielas izredzes un ka jūs cīnīsieties līdz galam,” teica Valsts prezidents.

Jāpiemin, ka šodien Latvijas Olimpiskā komiteja publiski izziņos Latvijas delegācijas sastāvu XXIV ziemas olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies no 2022. gada 4. februāra līdz 20. februārim Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI