DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris godinās 1991. gada Barikāžu upuru piemiņu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 20. janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš godinās 1991. gada Barikāžu upuru piemiņu, noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā un II Meža kapos.

“Barikāžu laiks mums spilgti parāda to, cik svarīga un izšķiroša var būt iedzīvotāju iesaiste valsts neatkarības aizstāvībā. Es noliecu galvu ikviena barikāžu dalībnieka priekšā pateicībā par viņu drosmi, pašaizliedzību un uzņēmību. Nu jau 31 gadu senie notikumi ir neatņemama Latvijas vēstures sastāvdaļa, par kuru mums ir jāturpina stāstīt īpaši jaunākajām paaudzēm, atgādinot, ka Latvijas neatkarība nav pašsaprotama, bet gan mūsu visu kopīga atbildība,” pauž A. Pabriks.

Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā notiks plkst. 11.15, savukārt II Meža kapos – plkst. 12.00.

1991. gada 13. janvāra vakarā liels skaits valsts iedzīvotāju iesaistījās barikāžu celtniecībā ap vairākiem stratēģiskiem objektiem, piemēram, ap Augstākās padomes ēku, Daugavas tiltiem un Latvijas Televīzijas ēku Zaķusalā, lai apturētu Latvijas pretinieku mēģinājums gāzt mūsu valsts likumīgo varu un centienus pēc neatkarības atjaunošanas. Aktivizējoties OMON vienībai, pirms 31 gada dzīvību apšaudēs zaudēja vairāki iedzīvotāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI