DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Liepājā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. janvāra plkst. 06.30 līdz 19.janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 83 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 64 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst.06.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu mājā ar mansardu dega mansardstāva dzīvoklis 20m2 platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pie ēkas uz zemes tika atrasts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.08.49 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban dzēšana turpinās.

Vakar plkst.18.19 tika saņemts izsaukums uz Krasta ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā bija dedzis dīvāns un kumode 3m2 platībā un bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma kā rezultāta liesmas tika nodzēstas. Pirms VUD ierašanas no ēkas tika evakuēti 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja notikuma vietu un plkst.19.09 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.17.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Ziedu ielu Mālpilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 230m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst.22.43 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.14.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Vānes ielā Liepājā, kur daudzstāvu namā dega dzīvoklis 30m2 platībā. No ēkas tika evakuēti trīs cilvēki, un no degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji iznesa cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Plkst.15.31 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors netika atrasts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties!

Plkst.15.09 VUGD saņēma informāciju, ka Birzes ielā Rīgā uz Buļļupes ledus atrodas četri cilvēki, tai skaitā nepilngadīga persona. Šoreiz glābšanas darbus nebija jāveic. Pēc veiktajām pārrunām cilvēki nokļuva krastā pašu spēkiem. VUGD atgādina: atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna, tomēr cilvēkiem nereti veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.

Plkst.11.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Getliņu ielu Rumbulā, kur atklātā teritorija atkritumu laukumā tika konstatēta ķīmiskas vielas noplūde. Notikuma vietā norobežota teritorija, kur atrasta viela 15 puslitra tilpumi, no kurām daži bija bojāti. No teritorijas tika evakuēti septiņi cilvēki, no kuriem divi tika nodoti NMPD mediķiem. Viela tika savākta konteineros un par tās utilizāciju lems objekta pārstāvji. Pēc mediķu palīdzības vērsās arī viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja. Plkst.14.41 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD turpināja novērts stiprā vēja postījumu sekas. Kopumā tika saņemti 37 izsaukumi, lielākoties Jūrmalā, kur no ceļu braucamās daļas bija jānovāc nolūzuši un aizlūzuši koki, kas radīja apdraudējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI