DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ādažu poligonā notiek NATO paplašinātās klātbūtnes Igaunijā kaujas grupas militārās mācības “Bold Dragoon”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Līdz 23. janvārim Ādažu poligonā notiek Igaunijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas mācības “Bold Dragoon”.

Šīs ir NATO kaujas grupas plānveida lauka taktiskās mācības, lai atbilstoši prasībām sertificētu Francijas Bruņoto spēku vienību, kas ietilpst šajā alianses spēku rotācijā. Mācībās tiks pārbaudīta alianses kontingenta gatavība veikt pilna spektra aizsardzības operācijas. Mācību nodrošināšanai Nacionālie bruņotie spēki sniedz uzņemošās valsts atbalstu, sniedzot iespēju Ādažu poligonā organizēt mācību aktivitātes.

Sabiedroto valstu karavīru ierašanās un mācību aktivitātes Latvijas teritorijā tiek nodrošinātas atbilstoši Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktām prasībām.

2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji nolūkā stiprināt alianses kolektīvās aizsardzības principus parakstīja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir demonstrēt alianses valstu solidaritāti un apņēmību kopīgi stāties pretī jebkāda veida draudiem. NATO spēku klātbūtne Baltijas reģionā kopumā veicina atturēšanas pasākumus, vairo stabilitāti un drošību.  

Iedzīvotāju ievērībai!

No 21. līdz 23. janvāra plkst.19.00, dienas gaišajā un tumšajā laikā, Ādažu poligonā notiks smago ložmetēju un kājnieku kaujas mašīnu kaujas šaušanas apmācība.  Mācību laikā tiks izmantoti apgaismes lādiņi.

 Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI