DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Apstiprināts informatīvais ziņojums par publiskās un privātās partnerības aktualitātēm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) kā publiskās un privātās partnerības (PPP) uzraudzības institūcija Latvijā izskatīšanai otrdienas, 18. janvāra, Ministru kabineta sēdē bija iesniegusi priekšlikumus par valsts un pašvaldību vajadzību nodrošināšanai nepieciešamo projektu īstenošanu PPP ietvaros.

CFLA direktora vietnieks Mārtiņš Brencis: “2021. gada nogalē būvdarbi sākti pirmajā PPP projektā Latvijā – top Ķekavas apvedceļš. Praktisku piemēru un vietējās pieredzes trūkums, mūsuprāt, ir kavējis aktīvāku PPP potenciāla izmantošanu, tādēļ ceram, ka šis projekts būs ieminis gana platu taku turpmākajiem PPP ceļa gājējiem, un produktīvā darbā ar publiskajiem partneriem, īpaši pašvaldībām, nonāksim pie augstas gatavības projektiem. Pašvaldību projektiem gan nebūt nav jābūt tik finansiāli apjomīgiem - lai uzkrātu pieredzi un pārliecību par PPP mehānisma ieguvumiem, pašvaldību pirmajiem projektiem par optimālu varētu uzskatīt finansējumu no viena līdz desmit miljoniem eiro.”

CFLA veiktā aptauja liecina, ka valsts un pašvaldības ir ieinteresētas savu ieceru realizācijai piesaistīt privātos partnerus – 30 pašvaldības minēja 106 projektu idejas par 660 miljoniem eiro, savukārt 9 valsts pārvaldes iestādes apsver 14 projektu ieceres par 446 miljoniem eiro.

Lai varētu sniegt atbalstu pašvaldību PPP projektu finanšu un ekonomisko aprēķinu veikšanai, CFLA plāno sagatavot prioritārā pasākuma pieteikumu 2023. gadam 200 tūkst. eiro un 2024. gadam - 660 tūkst. eiro apmērā.

CFLA turpinās iesāktās individuālas konsultācijas ar valsts pārvaldes iestādēm un visām pašvaldībām, identificējot perspektīvākos PPP projektus un aktīvi atbalstot projektu īstenošanu, vienlaikus veicinot pieredzes apmaiņu starp pašvaldībām un valsts pārvaldes iestādēm , kuras plāno vai īsteno līdzīgus projektus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI