DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Barikāžu 31. gadadienu Kuldīgas novadā atzīmēs ar digitālu izlaušanās spēli un burtmedībām, būs arī ugunskuri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Barikāžu 31. gadadienu, no 17. līdz 23. janvārim Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs aicina ikvienu interesentu iesaistīties vairākās izglītojošās un erudītās aktivitātēs gan klātienē Kuldīgas pilsētvidē, gan digitāli, pieslēdzoties jebkurā sev ērtā laikā.

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra piedāvāto aktivitāšu galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti un interesi par valsts nozīmes notikumiem, sniegt iespēju pārbaudīt savas zināšanas, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī uzzināt, ko jaunu par Barikāžu laika notikumiem.

No 17. līdz 21. janvārim Kuldīgas novada 7.-12. klašu skolēniem tiek piedāvāta digitāla izlaušanās spēle, ko sagatavojuši Kuldīgas novada jaunatnes darbinieki. Spēle ar vairākiem āķīgiem un izglītojošiem uzdevumiem ļaus pārbaudīt jauniešu zināšanas vēsturē, attīstīt loģisko domāšanu un veicināt savstarpējo saliedēšanos skolēniem savas klases ietvaros, protams, neaizmirstot par sacensības garu spēles laikā.

No 17. līdz 23. janvārim Kuldīgas novada iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja doties tematiskās Burtmedībās Kuldīgas pilsētvidē. Galvenais šīs aktivitātes noteikums ir atrast astoņus burtus, kas paslēpušies dažādu ēku logos, un no šiem atrastajiem burtiem izveidot paslēpto atslēgas vārdu. Atslēgas vārdu kopā ar kontaktinformāciju (vārds, uzvārds, tālruņa nr.) līdz 23. janvāra plkst. 24.00 jānosūta uz e-pastu jauniesucentrs@kuldiga.lv. Noslēgumā dalībnieki, kas būs piedalījušies burtmedībās, izlozes kārtā tiks pie Burtmednieka titula un piemiņas veltēm no Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra.

20. janvārī Kuldīgā, Liepājas ielā pie pasta ēkas tiks iedegts piemiņas ugunskurs par godu Barikāžu dalībniekiem. Aicinām arī Kuldīgas novada iedzīvotājus iedegt atmiņu ugunskuru vai sveču liesmu savā mājsaimniecībā, lai pieminētu tā laika notikumus un godinātu tautiešus, kas sargāja savu Tēvzemi – Latviju.

Barikāžu atceres pasākums 20. janvārī norisināsies arī Alsungas pils sētā. Pusdienas laikā tiks aizdegts ugunskurs, un pie siltas tējas varēs atcerēties tā laika notikumus.

Aktivitātes tiek organizētas sadarbībā ar Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljonu, Kuldīgas novada sporta skolu, Kuldīgas novada muzeju, Kuldīgas kultūras centru, Kuldīgas restaurācijas centru, Kuldīga aktīvās atpūtas centru, Kuldīgas Galveno bibliotēku un E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolu.

Plašāka informācija: http://kuldigasbjc.lv/jaunumi/jaunumi/2022/jan/barikazu-atceres-nedea-kuldiga/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI