DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs apmeklēs Inčukalna pazemes gāzes krātuvi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 17. janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēs Inčukalna pazemes gāzes krātuvi, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar tās darbību un PAS “Gazprom” plānotajiem remontdarbiem gāzesvadam “Valdaja – Pleskava”.

Tikšanās laikā ar vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora Latvijā AS „Conexus Baltic Grid” pārstāvjiem ministrs izzinās esošās situācijas novērtējumu, kā arī Inčukalna pazemes gāzes krātuves darbības principu, potenciālu un plānotos attīstības projektus. Tāpat A. Pabriks noskaidros atbildes uz vairākiem jautājumiem, kas attiecas uz Krievijas paziņojumiem par remontdarbiem gāzesvadā “Valdaja – Pleskava”, ko Krievijas Federācijas pārvades sistēmā plāno uzsākt 17. janvārī. Remontdarbu laikā PAS “Gazprom” nomainīs atsevišķus gāzesvada posmus, lai uzlabotu pārvades sistēmas drošību.

Piebilstams, ka AS „Conexus Baltic Grid” struktūrā ietilpstošā maģistrālā dabasgāzes pārvades sistēma ir 1188 km gara, tieši savienojot Latvijas dabasgāzes tirgu ar Lietuvu, Igauniju un Krieviju.

Inčukalna pazemes gāzes krātuve ir viena no modernākajām dabasgāzes krātuvēm Eiropā, kā arī ir nozīmīgs stratēģiskais objekts Baltijas jūras reģionā, nodrošinot visa reģiona enerģētisko drošību un neatkarību. Aktīvās dabasgāzes ietilpība Inčukalna pazemes gāzes krātuvē var sasniegt līdz pat 2,3 miljardus kubikmetru, šādi pilnīgi nodrošinot Latvijas un reģiona vajadzības pēc kurināmā izejmateriāla.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI