DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija ik dienu turpina uzraudzīt epidemioloģisko drošības prasību kontroli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valstī kopš pērnā gada 11. oktobra ir izsludināta ārkārtējā situācija, lai apturētu straujo Covid-19. Ņemot vērā vīrusa jauno variantu izplatību un risku sabiedrības veselībai, pašlaik pieņemts lēmums, ka ārkārtējā situācijā ir pagarināta līdz 28. februārim. Visu šo laiku Valsts policija nepārtraukti veic kontroli saistībā ar epidemioloģisko drošību prasībām, lai veicinātu sabiedrības izpratni, mazinātu pārkāpumus un kopējo slimības izplatību.

Minētajā laika periodā Valsts policijā par dažādiem pārkāpumiem kopumā uzsākti teju 5000 administratīvā pārkāpuma procesi. Diemžēl policijai nākas konstatēt, ka daļa sabiedrības tomēr neievēro noteiktās prasības. Jāatzīmē gan, ka joprojām likumsargi katru pārkāpumu vērtē – mērķis aizvien nav sodīt, bet gan skaidro noteiktos ierobežojumus un novērst to atkārtotību. Kopumā ārkārtējās situācijas laikā likumsargi ir devuši aptuveni 14 000 preventīvus norādījumus.

Likumsargi ikdienā veic epidemioloģisko drošības pasākumu kontroli sabiedriskajos transportos, ēdināšanas, skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, tūrismu mītnēs, tirdzniecības vietās un citās sabiedriskās vietās. No ārkārtējās situācijas sākuma likumsargi kopumā pārbaudījuši 2243 skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, kur kopumā uzsākts 21 administratīvā pārkāpuma process un dotas 80 preventīvas norādes. Tāpat ikdienā tiek uzraudzīts visa veida sabiedriskais transports, vai tajos tiek ievērotas noteiktās drošības prasības, īpaši pareiza sejas masku lietošana. Konkrētajā laika posmā likumsargi pārbaudījuši  14 791 sabiedriskos transportus, kur 454 gadījumos tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, bet vairums gadījumu dotas preventīvas norādes – 3496 reizes.

Valsts policija veic pārbaudes arī tirdzniecības vietās, ārkārtējās situācijas laikā veiktas aptuveni 30 000 pārbaudes, kurās kopumā uzākti 709 administratīvie pārkāpuma procesi un doti 4039 preventīvi norādījumi. Tāpat deviņos gadījumos pieņemts lēmums par tirdzniecības vietu slēgšanu.

Tāpat tiek veiktas pārbaudes arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, kopumā 4741 ēdināšanas vieta, 68 gadījumos tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, bet 199 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

Šobrīd mēs dzīvojam dinamiskā vidē, kur arī drošības prasības regulāri tiek pielāgotas un mainās atkarībā no situācijas. Saprotams, ka ne visi momentāni var noreaģēt, tajā skaitā arī pakalpojumu sniedzēji. Bet, lai izvairītos no interpretācijās noteikumu, tie regulāri tiek precizēti.

Ir saprotams sabiedrības nogurums no noteiktajiem drošības pasākumiem un ierobežojumiem, taču nedrīkst tam padoties un ir jātrupina ievērot noteikumi! Aicinām ikvienu – gan iedzīvotājiem, gan pakalpojumu sniedzējiem, būt atbildīgiem un pārrunāt drošības pasākumu ievērošanu arī ar saviem tuviniekiem!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI