DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Jaunā pētnieciskā spēle "Mežotājs" aicina 8. – 9. klases apgūt ilgtspējīgu mežsaimniecību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunā pētnieciskā spēle "Mežotājs"

Pēc divu gadu Eiropas Sociālā fonda projekta realizācijas tapis jauns digitālais mācību un metodiskais līdzeklis "Mežotājs", kas atbilstoši "Skola2030" nodrošina skolēniem kompetenču izglītību par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Tā izveidē iesaistīti eksperti no AS “Latvijas valsts meži” (LVM), Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Meža fakultātes.

Skolēni pētnieciskajā spēlē "Mežotājs" var izaudzēt savu virtuālo mežu un iepazīt meža ekoloģisko, ekonomisko un sociālo nozīmi, lai pēc tam nostiprinātu savas zināšanas reālā lauka pētījumā LVM veidotos parauglaukumos valsts mežos. Tas paredzēts starpdisciplināra temata "Pētījums mežā" sekmīgai īstenošanai 8. – 9. klasēs ģeogrāfijas, bioloģijas, kā arī matemātikas un datorikas mācību priekšmetos.

"Mežotājs" saturā iekļauti uzdevumi, kas saistīti ar meža atjaunošanu, kopšanu, audzēšanu un dabas aizsardzību, un paredz skolēna aktīvu iesaisti lēmumu pieņemšanā un zināšanu apguvē. Autentificējoties caur e-klasi, skolotāji var sekot līdzi skolēnu rezultātiem. Tāpat skolotāji var pieteikt savu klasi vienotā digitālajā kalendārā īstiem lauka pētījumiem Latvijas valsts mežos. Jaunais mācību līdzeklis jau aprobēts trijās sadarbības skolās: Rīgas Teikas vidusskolā, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā un Rīgas Anniņmuižas vidusskolā.

LVM Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre stāsta: "Šobrīd skolās trūkst digitālu metodisko un mācību materiālu, kas nodrošinātu kompetenču izglītību saistībā ar ilgtspējīgu mežsaimniecību. "Mežotājs" risina šo problēmu, rosinot skolēnus interaktīvā veidā izzināt mežu un veikt lauka pētījumus. Tas sniedz 8. – 9. klašu skolēniem arī ieskatu mācību un karjeras iespējās meža nozarē."

Mācību līdzeklis tapis Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta ietvaros un tas veidots kā LVM iepriekš radītās populārās spēles "Mežotājs" jauna versija. Mācību līdzeklis  ikvienam interesentam pieejams vietnē www.mezotajs.lv . Skolotājiem ir iespēja līdz 1. februārim pieteikties kursos par pētniecisko spēli “Mežotājs”, to norise plānota attālinātā formā 11. februārī, visa informācija www.lvm.lv/talakizglitiba .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI