DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autovadītāju ievērībai: šorīt vietām Kurzemē un Zemgalē apledojums apgrūtina braukšanu, strādā 62 ziemas tehnikas vienības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šorīt uz plkst.6.30 apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un Zemgalē. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 62 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

  • Daugavpils šoseja (A6)  posmā  no Saulkalnes līdz Skrīveriem;
  • Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā;
  • Jelgavas šoseja (A8) posmā no Rīgas līdz Meitenei;
  • Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam;
  • Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Talsiem līdz Strazdei;
  • Liepājas-Rucavas šoseja (A11) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir  Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Liepājas, Ogres un Talsu   apkārtnēs.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, ļoti apgrūtinoši ir Gulbenes apkārtnē. Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem (pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi) nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos. 

Mainīgos laika apstākļos aicinām autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

LVĢMC informē par gaidāmu brāzmainu vēju, kas no rīta piekrastes rajonos un dienas laikā arī citviet valstī pastiprināsies līdz 25 m/s. Dēļ spēcīgā vēja uz ceļiem var būt uzkrituši koki.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI